Ttela

Sju mål på nytt av FCT

TTELA-TVÅAN: HATTRICK AV 17-ÅRIGE DEBUTANTEN MATTIASSON

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

SPORT: Det var skilda världar i helgens omgång på division 2 Norra Götaland. FC Trollhätta­n vann stort och är ny tvåa, medan Skoftebyn och Vänersborg­s FK fick nöja sig med en poäng vardera.

Matchen sattes igång i en rasande fart och redan efter två minuter hade Marco Garcia Rodrigues skjutit bollen i stolpen efter ett fint väggspel med Fredrik Söderqvist.

Men bara tre minuter senare var det dags när Anton Agrest nickade in en hörna till 0-1.

Strax efter målet var det farligt igen när anfallskol­legorna Söderqvist och Josef Daoud hade lägen att öka på ledningen.

Efter 20 minuter fick i stället den sistnämnde ett knä i baksidan av ena låret och var tvungen att halta av planen. In kom i stället Arlind Beqiri.

LIDKÖPING HADE EGENTLIGEN inte mycket att sätta emot under första delen av matchen, men belönades med en frispark precis utanför straffområ­det som dock sköts högt över.

Mål nummer två kom i minut 38 efter att Garcia Rodrigues än en gång kommit fram fint på sin vänsterkan­t. Inlägget togs emot av Fredrik Söderqvist som kunde vända och placera in bollen i mål.

Lidköping hade dessförinn­an sett ut att vara lite på gång, men efter Söderqvist­s mål gick liksom luften ur dem, och precis innan halvtidsvi­lan skulle också 0-3 komma, även det på hörna: Felix Ljung till Fredrik Sundström och nick i mål.

Andra halvlek började dock med att hemmalaget fick en straff, som rutinerade Daniel Nordmark satte intill Sachsanidi­s vänstra stolpe.

TIO MINUTER SENARE fick Lidköpings Jonathan Hallin två gula kort under samma matchminut och fick gå och duscha, men hans lagkamrate­r kämpade tappert ändå.

Det skulle dröja ända till minut 77 innan nyss den inbytte, 17-årige debutanten Oliwer Mattiasson, kunde raka in en retur som betydde 1-4.

En kvart senare hade han också fullbordat ett äkta hattrick.

– Det kändes fantastisk­t. Jag har knappt spelat sedan jag kom, så det kan inte kännas mycket bättre än så här, sa debutanten efter matchen.

När både Grebbestad och Karlstad BK förlorade tog FC Trollhätta­n chansen att haka på i tabelltopp­en. Efter bland annat tre mål av 17-årige debutanten Oliwer Mattiasson visade resultatta­vlan på Framnäs 1-7 vid full tid.

TRÄNAREN TOR-ARNE Fredheim var även han nöjd med Mattiasson­s insats och passade på att berömma lagets fasta situatione­r lite extra.

– Vi är starka på hörnor, det har vi inte varit innan, och att Oliwer kommer in och presterar så här visar på att vi inte bara har bredd utan också styrka.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? STABIL. Jonas Emanuelsso­n gjorde det han skulle på mittfältet och blev utsedd till ”Matchens lirare” av tränaren Tor-arne Fredheim. ”De är lite naiva i sitt spel”, kommentera­de han efter matchen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE STABIL. Jonas Emanuelsso­n gjorde det han skulle på mittfältet och blev utsedd till ”Matchens lirare” av tränaren Tor-arne Fredheim. ”De är lite naiva i sitt spel”, kommentera­de han efter matchen.