Ttela

”FLOTT” NOLLNING PÅ HÖGSKOLAN

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 14 annie.granzell@ttela.se

I egensnickr­ade flottar av skräp och två flyttunnor tog de sig fram på kanalen i Trollhätta­n. På lördagen var det final i årets nollning av högskolans förstaårss­tudenter

– Det var riktigt tungt. Vi paddlade och paddlade med kom ingenstans, säger Victor Tällö.

Han har precis paddlat ett heat tillsamman­s med vännen Micki Pulkkinen.

– Jobbigt men kul, säger Micki och pustar ut samtidigt som han försöker vrida ur sina dyblöta kläder.

Tidigt på lördagsför­middagen började studentern­a bygga sina flottar på Drottningt­orget i Trollhätta­n. Till sin hjälp fick de lite virke och två flyttunnor men annars fick de använda sig av upphittat skräp.

– De har fått bygga med handkraft. Inga skruvdraga­re eller eldrivna sågar utan med hammare och handsåg, säger Elin Hedlund, projektled­are från studentkår­en.

EFTER LUNCH TOG studentern­a sitt pick och pack ner till kanalen där tre semifinale­r, en bronsmatch och en final gick av stapeln. Just kanalracet var den sista poänggivan­de aktivitete­n av årets nollning. Under två veckor har de kämpat i en typ av femkamp men med sex grenar. Även volleyboll, fotofight och amazing race har givit poäng.

Danny Börjesson och Jonnah Buss från lag Sprut ska båda läsa till sjuksköter­ska hade bra flyt i sitt heat.

– Ja, vi har en god lagkänsla och vet var vi har varandra. Det var sjukt kallt i vattnet men vad gör man inte för sitt lag, säger Jonnah.

– Jag tror vi vinner detta, säger Danny.

JONNAH OCH DANNY tog sig visserlige­n till final men där möttes de av hårt motstånd från lag Pust och lag Västeko. Lag Pust med tjejerna Eleonore Johansson och Amanda Olsson fokuserade på att ha kul.

– Vi kör bara. För min del blev det första doppet i år. Det är fortfarand­e ganska varmt i vattnet, säger Amanda.

Väl i finalen var det tjejerna Amanda och Eleonore som tog hem årets kanalrace.

– JAAAAA, skrek de tillsamman­s när de korsade mållinjen efter en klar seger.

 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? FLYT. Jonnah Buss och Danny Börjesson vann ett av sina heat och gick till final under lördagens flottrace. Racet som var en av aktivitete­rna i årets studentnol­lning.
Bild: ANNIE GRANZELL FLYT. Jonnah Buss och Danny Börjesson vann ett av sina heat och gick till final under lördagens flottrace. Racet som var en av aktivitete­rna i årets studentnol­lning.
 ??  ?? STUDENT. Victor Tällö ska plugga 3D animering på högskolan. På lördagen försökte han hålla sig torr under kanalracet. Det gick sådär bra.
STUDENT. Victor Tällö ska plugga 3D animering på högskolan. På lördagen försökte han hålla sig torr under kanalracet. Det gick sådär bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden