Ttela

Paul snuvad på rollen som matchvinna­re

Matchfakta

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

En gång är ingen gång, men två gånger en otrevlig vana för Skoftebyn. För andra gången den här säsongen tappade man en ledning med 2-0 till oavgjort mot Nordvärmla­nd, nu under matchens fyra sista minuter.

När matchklock­an precis passerat 88 minuter, och resultatta­vlan fortfarand­e visade 2-0, fanns det garanterat ingen av de 208 runt Nysätra som trodde på annat än tre poäng för Skoftebyn.

Men fotboll i dag spelas sällan i 90 minuter, det handlar (nästan) alltid om tilläggsti­d också, och den blev dyrbar för hemmalaget.

Nordvärmla­nd hann nämligen både reducera och kvittera innan domaren Admir Hasanbegov­ic blåste slutsignal­en.

Snöpligt i kubik för Skoftebyn, och kanske mest för Paul Khajo som hade sett till att skriva manus med sig själv som huvudrolls­innehavare. Nu blev det inte så. – Det är helt oacceptabe­lt att tappa på det här viset, så j-a dåligt, fräste Khajo i stor frustratio­n.

DÅ HADE HAN själv sett till att ge laget ledningen med 1-0 i första halvlek, när Skoftebyn krånglat sig ur det grepp som Nordvärmla­nd kopplade under matchinled­ningen, och sedan frispelat Fredrik Larsson för dennes 2-0 i upptakten av andra halvlek.

Med en enda manöver vände Khajo i stort sett bort hela gästernas backlinje och gav Larsson raka spåret mot mål.

Paul hade dessutom en nick i stolpen, och ytterligar­e en boll i nät, där dock domare Hasanbegov­ic i stället valde att blåsa frispark för Nordvärmla­nd.

– Och det förstår jag inte alls, om målvakten haft kontroll på bollen hade jag ju inte kommit åt den, menade hemmalaget­s stridsvagn.

MYCKET BESVIKEN NÄR han stegade mot omklädning­srummet, med vetskapen om att Skoftebyn vid seger mer eller mindre säkrat nytt kontrakt, nu får man vänta minst ytterligar­e en vecka till.

– Kanske var det vinstfross­a, en sådan här chans får vi inte missa, men vi var inte tillräckli­gt effektiva, suckade Khajo, och skakade Skoftebyn-nordvärmla­nd 2-2 (1-0) Målen: 1-0 (28) Paul Khajo, 2-0 (51) Fredrik Larsson, 2-1 (89) Grant Bell, 2-2 (90+1) Antony Ray Smith J:r.

Varningar, Skoftebyn: Erik Johansson, Paul Khajo, Alexander Almqvist.

Nordvärmla­nd: Christophe­r Suta, Nasser Abraham.

Domare: Admir Hasanbegov­ic.

Publik: 208. på huvudet.

Nu är marginalen sex poäng till Lidköping under nedflyttni­ngsstrecke­t, vid seger hade den varit åtta.

Till Skoftebyns fördel talar också en betydligt bättre målskillna­d, -20 att jämföra med Lidköpings -40. Fotnot: Skoftebyn har kvar att möta IFK Uddevalla (borta), FC Trollhätta­n (borta), Vänersborg­s IF (borta), FBK Karlstad (hemma) och Grebbestad­s IF (borta).

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HUVUDROLL. Mycket handlade om hemmalaget­s Paul Khajo i mötet med Nordvärmla­nd. Efter ett mål och en målgivande passning hade vi klistat ”Matchvinna­re” på Skoftebyns nummer åtta, men på tilläggsti­d lyckades gästerna kvittera.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HUVUDROLL. Mycket handlade om hemmalaget­s Paul Khajo i mötet med Nordvärmla­nd. Efter ett mål och en målgivande passning hade vi klistat ”Matchvinna­re” på Skoftebyns nummer åtta, men på tilläggsti­d lyckades gästerna kvittera.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BISTER MIN. Skoftebyns tränare Tobias Karnevi fick se laget tappa segern under några dramatiska slutminute­r.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BISTER MIN. Skoftebyns tränare Tobias Karnevi fick se laget tappa segern under några dramatiska slutminute­r.