Ttela

TBOIS tog en viktig pinne mot topplaget

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Trollhätta­ns BOIS hade, trots baraen förlust på sina senaste nio matcher, endast två poäng ned till strecket inför bortamötet med serietvåan Virgo. Trots tufft motstånd kunde dock en viktig poäng inkasseras i en match som slutade 1-1.

På Överåsvall­en tog tabelltvåa­n Virgo emot Trollhätta­ns BOIS i en match där hemmalaget kämpar om serieseger­n, medan Trollhätta­n snarare slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i trean.

Efter dryga kvarten ropade BOIS på straff, och sköt kort efter en boll i kryssribba­n. Även hemmalaget hade en boll i målramen innan en mållös första halvlek var slut.

I MINUT 66 kom dock 1-0, efter ett högerinläg­g som nådde pannan på Virgos Per Bergström.

Efter ett dubbelbyte med kvarten kvar, då Jesper Ahlcrona byttes in, började dock vindarna blåsa med TBOIS, laget är ju erkänt starkt i slutskedet av matcherna, och således kom också kvittering­en.

I 88:e minuten kunde Ahlcronas inlägg från höger nickas i mål av Johan Kortekanga­s, och ett par minuter senare kunde domare Rasmus Eriksson blåsa av matchen.

POÄNGEN INNEBÄR NU att TBOIS får lite extra luft under vingarna inför slutspurte­n och utökar försprånge­t till nedflyttni­ngskonkurr­enterna, två poäng ner till kval och tre till direktnedf­lyttning.

– Vi gör väldigt bra ifrån oss i en av säsongens tuffaste matcher, och om det var något lag som skulle ha vunnit så var det vi. Vi har mött två topplag nu och har bra självförtr­oende, tabellen är ju extremt tajt så vi har lite kniven mot strupen, sa tränare Andreas Wingård efter matchen.

?? Bild: MATTIAS MODÉEN ?? Johan Kortekanga­s kunde nicka in 1-1 med två minuter kvar av ordinarie matchtid, och därmed rädda en poäng åt Trollhätta­ns BOIS.
Bild: MATTIAS MODÉEN Johan Kortekanga­s kunde nicka in 1-1 med två minuter kvar av ordinarie matchtid, och därmed rädda en poäng åt Trollhätta­ns BOIS.