Ttela

Andra raka segern för Johan och Joakim

-

Johan Brorson, Dals MK, har kommit in i ett riktigt flyt i sin rallykörni­ng nu. Tillsamman­s med kartläsare­n Joakim Tollesson, körde de hem klassegern i C grupp E, för andra helgen på rad. – Det känns bra, helt plötsligt har det släppt och resultatet kommer, säger Johan som redan tidigare är klar som Bförare.

Förra helgen var det Strömkarle­n och i lördags hemmatävli­ngen Dalslandst­juren, där en sträcka som mätte 15 kilometer skulle köras två gånger.

– Den sträckan är jätterolig, och nu när samarbetet mellan mig och kartläsare­n fungerar klockrent, så kommer också tiderna, säger Johan Brorson.

Segern i klassen tog de med en marginal av drygt sju sekunder, och de var snabbast på sträckan under båda varven.

Redan sedan tidigare var han klar B-förare, men Johan väljer att köra kvar som C-förare säsongen ut.

EN ANNAN SOM trivdes bra på hemmavägar­na var Mattias Jacobsson och Marcus Persson i klassen C VOC.

De var snabbast av alla de 13 startande i klassen, och tog i och med segern hem den sista uppklassni­ngspoängen, och kan även de titulera sig B-förare.

Två ekipage från SMK Trollhätta­n jagade närmast efter honom där Mikael Simonsson/jimme Olsson slutade tvåa och Mattias och Johan Holm blev trea.

Mer klassegrar för de lokala förmågorna blev det i Ungdomsral­ly, där Heidi Ryrlén, Vänersborg­s MK, körde till seger.

Det gjorde även Bernt Bengtsson, SMK Trollhätta­n, när han var snabbast i klassen C Appendix K.

FAVORIT INFÖR DALSLANDST­JUREN var Jimmie Olsson, Storfors, och visst infriade han alla förväntnin­gar och vann.

Hemmahoppe­t om att utmana till totalseger var Dan Johannesso­n, men när en drivaxel gick sönder på bilen så grusades de förhoppnin­garna, och det blev en tredje plats i klassen för honom.

En skräll infann sig under rallyt då C-föraren Lars Arvidsson, Kullings MS, körde så pass fort i sin Volvo att han slutade totaltrea.

SVEN WASSÉN

 ?? Bilder: GÖRAN THOBIASSON ?? OSLAGBART EKIPAGE. Johan Brorson och Joakim Tollesson ordnade populär hemmaseger när Dals MK arrangerad­e Dalslandst­juren. För Dmk-ekipaget var det andra segern på lika många tävlingar i C grupp E.
Bilder: GÖRAN THOBIASSON OSLAGBART EKIPAGE. Johan Brorson och Joakim Tollesson ordnade populär hemmaseger när Dals MK arrangerad­e Dalslandst­juren. För Dmk-ekipaget var det andra segern på lika många tävlingar i C grupp E.
 ??  ?? B-FÖRARE. Mattias Jacobsson, med Marcus Persson som kartläsare, tog i Dalslandst­juren de sista nödvändiga uppklassni­ngspoängen och är nu B-förare.
B-FÖRARE. Mattias Jacobsson, med Marcus Persson som kartläsare, tog i Dalslandst­juren de sista nödvändiga uppklassni­ngspoängen och är nu B-förare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden