Ttela

Nu blir det fart på byggandet

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Snart blir det mer attraktivt att bygga nya bostäder vid Vita Sannar/örnudden. Politikern­a väntas ta beslut om ändringar i detaljplan­en för nämnda område där ett 30tal nya villor kan byggas.

Ändringen av detaljplan­en sker på begäran av fastighets­ägarna för att få fler köpare till sina tomter. Detaljplan­en är förenklat indelad i en yttre del (Örnudden) där ett äldre bestånd av fritidshus ligger, samt en inre del där detaljplan­en medger ett 30-tal villor.

– Fastighets­ägarna kan redan i dag bebygga tomterna men i och med ändringen får det byggas både större och högre hus, vilket ses som ett krav för att få köpare till tomterna, berättar Jonas Söderqvist, kart- och Gis-ingenjör på Melleruds kommun.

Förslaget till ändring av nuvarande plan innebär att husen får bli högst 200 kvadratmet­er, jämfört med som mest 160 kvadratmet­er tidigare. De får även byggas högre, vilket medger hus på ett och ett halvt plan.

I den nya planen föreslås ny och befintlig bebyggelse anslutas till kommunalt vatten och avlopp.

Enligt Jonas Söderqvist har det under processens gång inte kommit in några större synpunkter som berör det aktuella området.

Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott behandlar ärendet i dag och på onsdag sker samma sak i kommunstyr­elsen. Det är kommunfull­mäktige som slutligen antar ändringen av detaljplan­en för Vita Sannar/örnudden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden