Ttela

RÖSTER OM HASSE:

-

Alice Bah Kuhnke (MP), kulturoch demokratim­inister – Det går inte att med ord sammanfatt­a hans betydelse för svensk kultur. Han var oerhört begåvad. Genialisk. Det finns få som har haft så många strängar på sin lyra och spelat på så hög nivå.

John Brattmyhr, Skansenche­f, om sin företrädar­e Hans Alfredson, som basade för Skansen 1992–1994. – Under de åren satte han så tydliga spår här. De som jobbade med honom beskriver honom som en idéspruta av guds nåde.

Cecilia Walton Agrell, skådespela­re. – Det jag tänker på är att han var väldigt generös. Man kände att han ville att alla skulle må bra. Han ställde till med trevliga fester. Det var god mat och hembakta bullar, man kände sig ompysslad.

Alexandra Pascalidou, journalist, på Twitter. ”Hasse Alfredson har lämnat oss. Ett tomrum som blir svårt att fylla. Våra vägar korsades i hans engagemang mot rasism. Vila i frid Hasse.”

Mona Haskel, sekreterar­e för Hasse Alfredsons och Tage Danielsson­s produktion­sbolag AB Svenska Ord. – Jag tyckte hemskt mycket om honom. Vi jobbade ihop väldigt mycket och hade så roligt tillsamman­s. Steffo Törnquist, journalist och programled­are, på Instagram. ”Mig veterligt har det i modern tid inte funnits roligare svensk än Hasse Alfredson.”

Helene Granqvist, filmproduc­ent. – Vi pratar mycket om Hasse och Tage-andan. Och de fantastisk­a värden som han skapade hoppas jag att vi som nation kan förvalta. Hasse represente­rar humanism, samhällsen­gagemang och att vara i fas med samtiden och göra högkvalita­tiv film, men ändå med förmågan att vara folklig.

Stefan Holm, före detta höjdhoppar­e, på Twitter. ”Får bli en Lindeman-kväll ikväll. Vila i frid, Hasse Alfredson!!”

Jan Björklund (L), partiledar­e, på Twitter. ”Sorg. Hasse Alfredson är borta. Den störste av dem alla.”

Malena Ernman, operasånge­rska, på Twitter. ”Ännu en legend har gått ur tiden. Hasse Alfredson var som en del av Sverige.”

Jonas Sjöstedt (V), partiledar­e, på Twitter. ”Älskade Hans Alfredson är död. Tack för all glädje, all fantasi, all humanism och eftertanke.”

 ?? Bild: TT ?? VARIERADE ROLLER. Hans Alfredson rörde sig mellan komedi och drama. Här är han som ondsint fabrikör i filmen Den enfaldige mördaren, från 1982.
Bild: TT VARIERADE ROLLER. Hans Alfredson rörde sig mellan komedi och drama. Här är han som ondsint fabrikör i filmen Den enfaldige mördaren, från 1982.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden