Ttela

Skoftebyns Alexander provar hos Degerfors

- MARTIN AHLIN

Det har varit ett händelseri­kt fotbollsår för Alexander Almqvist. Ordinarie spel med Skoftebyn i division 2, uttagning till P17landsla­get och nu provspel hos anrika Degerfors. – Det ska bli kul att komma dit och känna på det, säger han.

Almqvist anlände till Nysätra sommaren 2013 från Trollhätta­ns BOIS och har de senaste säsongerna sakta slussats in i A-laget. De senaste två åren har han dock konkurrera­t på allvar om en plats i startelvan och tagit stora steg i sin utveckling.

Det har inte heller gått obemärkt förbi. Den 17-årige mittfältar­en var i juli månad uttagen till ett landslagsl­äger på Bosön och har under en längre tid haft ett stående erbjudande att hälsa på Degerfors, som för dagen ligger på sjunde plats i superettan.

– Exakt. Jag har haft väldigt många matcher den senaste tiden så besöket har bara blivit lite uppskjutet, konstatera­r han.

I VECKAN HAR det dock äntligen blivit dags att göra en värmländsk utflykt. På tisdag och onsdag ska Alexander Almqvist träna med den klassiska klubben.

– De tar in några provspelar­e ibland, de bjöd ju bland annat dit Oscar Lennerskog (från Lidköpings FK), som jag känner, i förra veckan. Tanken är att de ska få se mig i träning, men det kan även bli aktuellt med en U21-match, berättar han. Smickrande att bli inbjuden av Degerfors?

– Jo, det är klart att det är ett bevis på att jag gjort några bra. Men sedan får jag ju också bevisa att jag verkligen har något där att göra.

Den främsta ambitionen i höst, förutom att säkra nytt division 2-kontrakt med Skoftebyn, är annars att imponera tillräckli­gt mycket för att få en biljett till nästa samling med P17-landslaget.

– Ja, det är en av mina målsättnin­gar, säger Almqvist.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Alexander Almqvist ska visa upp sig hos klassiska Degerfors.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Alexander Almqvist ska visa upp sig hos klassiska Degerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden