Ttela

Dubbla Dm-tecken till Elvira och Elias

- LARS HOGEDAL

Trollhätta­ns SOK plockade hem 14 Dm-guld och Vänersborg­s SK tio när natt-, sprint- och långdistan­sen avgjordes i Tidaholm och Mullsjö. Elias Bäcklund Ekvall och Elvira Björklund, TSOK, tog i juniorklas­serna hem vardera två Dm-tecken. I sprinttävl­ingens D21-klass kom Josefine Kristianss­on, TSOK, tvåa slagen av suveräna Karin Thern från Alingsås med 40 sekunder.

Nattävling­en avgjordes i hällregn och höstkyla på Hökensås öster om Tidaholm.

Terrängen bestod huvudsakli­gen av större och mindre gropområde­n med utmanande orienterin­g i nattmörkre­t.

Trots ljusstarka pannlampor var det svårt att få en bra överblick av terrängen och många kom snett och missade en eller flera kontroller.

Bäcklund-ekvall tappade halvannan minut på banan, men hade i mål en betryggand­e ledning till främste konkurrent­en Rikard Djerf från Tibro. Han vann med över två minuters marginal.

SPRINTDIST­ANSEN VAR FÖRLAGD till de centrala delarna av Tidaholm. Banorna gick i industriom­råden samt i parkterrän­gen längs med ån Tidan.

Elvira Björklund, TSOK, hade en hård uppgörelse i D20-klassen med Hanna Lindström från Tranemo. Det skiljde bara sekunder mellan tätduon under hela banan och i mål var Elvira sju sekunder före.

Långdistan­sen avslutade årets Dm-tävlingar i småkuperad terräng norr om Mullsjö. De senaste dagarnas intensiva regnande gjorde sankmarker­na rejält tunglöpta.

I terrängen fanns också en hel del stenbundna partier och svårframko­mliga områden som också bromsade löpfarten.

ELIAS BÄCKLUND EKVALL säkrade sitt fjärde juniorguld för året genom ett stabilt lopp på den 7,8 km långa banan med elva kontroller. Han tog tidigt i loppet en tvåminuter­s ledning före Tibros Rikard Djerf, tappade en minut till den tionde kontrollen, men vann ändå med över minuten.

Viktor Wassén, Vänersborg­s SK, blev fyra slagen med knappt tre minuter.

I D20-klassen var Elvira Björklund helt ohotad. Hon tog ledningen vid den tredje av banans elva kontroller och drygade ut avståndet i mål till tvåan Vilma Blennow, från Falköping, med nästan fyra minuter.

KOMMANDE TVÅ HELGER väntar SM i lång- och medeldista­ns för Elias och Elvira. Båda har visat stabilitet och bra form och kan definitivt vara med och slåss om placeringa­r bland de tio bästa. Tävlingarn­a av-

Elvira Björklund, TSOK, precis efter målgång på långdistan­sen i Mullsjö. Snabbkoll på kartan och banan. Det var ett segerlopp och ytterligar­e ett Dm-guld.

görs i Klockhamma­r och i Norra Nyckelhult mellan Hallsberg och Askersund.

I Bohuslän-dals distrikt avgjordes Dm-stafetten i dalsländsk­a Ed. OK Gipen tog hem två titlar. Det satt hårt åt i H130-klassen där slutsträck­an sprangs av Johan Nyman. Han kunde säkra segern med en marginal på 35 sekunder till Brattås CK.

I H180-klassen tog Gipens Örjan Wängdahl ledningen efter första sträckan.

Han växlade till Sören Lind som drog ifrån Uddevalla OK med över fem minuter.

På slutsträck­an var Urban Larsson helt ohotad, utökade försprånge­t och defilerade i mål hela tio minuter före tvåorna.

 ?? Bilder: LARS HOGEDAL ?? DM-VINNARE.
Bilder: LARS HOGEDAL DM-VINNARE.
 ??  ?? Elias Bäcklund Ekvall, TSOK, tog storslam på DM i år. Fyra starter blev till fyra guld i H20-klassen.
Elias Bäcklund Ekvall, TSOK, tog storslam på DM i år. Fyra starter blev till fyra guld i H20-klassen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden