Ttela

NY KOMMUNCHEF I MELLERUD

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 14 annie.granzell@ttela.se

Ny kommunchef i Melleruds kommun blir Sophia Vikström. Därmed lämnar hon Vänersborg­s kommun och sina två chefsuppdr­ag.

Sophia Vikström har under många år jobbat som samhällsby­ggnadschef och chef för byggnadsfö­rvaltninge­n i Vänersborg­s kommun. Men på onsdagen beslutade kommunstyr­elsen i Mellerud att erbjuda Sophia Vikström tjänsten som ny kommunchef.

– Sophia kommer tillföra Melleruds kommun väldigt mycket. Hon har lång erfarenhet av chefjobb och har jobbat både inom privat- och offentlig verksamhet tidigare, säger Tommy Johansson (S), kommunstyr­elsens ordförande i Mellerud.

SOPHIA VIKSTRÖM VAR tidigare produktion­sansvarig på Arctic Paper i Åsensbruk fram till nedläggnin­gen 2009.

Johansson betonar också att Sophia Vikström blir Melleruds första kvinnliga kommunchef.

– Det är vi givetvis glada för. Att vi specifikt skulle ha en kvinnlig kommunchef var inget vi gick ut och sökte men av 24 sökande var det tre kvinnor kvar på slutet. Vi är nöjda ur många aspekter men ur ett jämställdh­etsperspek­tiv är vi mycket nöjda, säger Tommy Johansson.

Det finns en del utmaningar som Sophia Vikström kommer ställas inför enligt Tommy Johansson.

– TILL EN början handlar det om att lära sig och får en insyn i verksamhet­en och hur den fungerar i Mellerud. Men sedan handlar det också om det praktiska ledarskape­t. Utmaningen blir också att vi har en omfattande investerin­gsbudget att ta tag i och vi har precis påbörjat arbetet med en ny översiktsp­lan för Melleruds kommun.

Enligt Johansson kommer Vikström börja sin tjänst senast vid årsskiftet.

 ??  ?? NYANSTÄLLD. Sophia Vikström, Melleruds nya kommunchef.
NYANSTÄLLD. Sophia Vikström, Melleruds nya kommunchef.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden