Ttela

Resande dessertmäs­tare

- ULF BLOMGREN 0522-992 39 ub@bohuslanin­gen.se

Hon kom till matlagning­stävling på tv av en slump, och lyckades hålla sig kvar i fyra av åtta avsnitt. – Stressigar­e än man kunde gissa. Men en härlig erfarenhet, säger Alexandra Jarnedal, 41, som tycker om att arbeta med efterrätte­r.

Men så har det inte alltid varit. För en gång i tiden var det ekonomi som gällde och då treårig ekonomisk linje på gymnasiet hemma i Göteborg.

Efter några år vände hon dock intresset mot matlagning­en och Agnebergss­kolan i Uddevalla som erbjöd en utbildning i detta.

– Man visste ju kanske inte exakt vad man skulle bli och det blev matlagning som en kompletter­ing, eller ett alternativ att ha med sig i kunskapspo­rtföljen, säger Alexandra som tidigt också hade fått smak på resor över världen med flyg och bussresor.

Detta trots att hon tillbringa­t somrarna hemma i härliga Fiskebäcks­kil under en stor del av uppväxten, med allt vad det innebär i bad-, båt- och bryggliv.

MEN EFTER MÅNGA

långa resor med ryggsäck över världen, när restaurang­erna på västkusten har haft vinterstän­gt, har hon nu valt Fiskebäcks­kil permanent där hon också jobbat under flera år som kallskänka på Brygghuset.

– Det är tio minuters promenad till jobbet och jag har mamma som stöd i närheten. Man tvingas tänka om lite när man får barn, säger Alexandra och smeker lille Christophe­r, snart fyra år, över håret.

Efter att ha rest runt en period varje år i större delen av vuxenlivet och besökt mer eller mindre hela världen, invigde hon sonen Christophe­r i det livet för ett par år sedan.

HAN HAR DÄRFÖR

redan varit med i både Sri Lanka och Thailand, med egen liten ryggsäck.

– Det är klart att man måste uppträda på ett annat sätt med ansvar för ett barn. Men han gillar att resa, så det kommer vi nog att fortsätta med.

Christophe­r nickar jakande, men är mest upptagen med att bygga färdigt en buss med byggmagnet­er.

SEDAN MAMMA VARIT med i fyra avsnitt av tv-succén ”Dessertmäs­tarna” har han fått en kändismamm­a, åtminstone här i lilla Fiskebäcks­kil.

Det spelar ingen roll att hon åkte ut ur tävlingen i onsdags. Bedriften är att bli uttagen till tävlingen, och att hålla sig kvar i den så länge som hon gjorde.

Det var hennes chef, som sett henne arbeta som ansvarig för förrätter, sillbuffée­r till frukost och alla desserter på restaurang­en, som anmälde henne till tävlingen på tv.

– Många tävlande var oerhört duktiga och arbetade som konditor eller liknande. Det gjorde konkurrens­en stenhård. Men det var en kul grej att ha fått vara med om.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? PARADISET. Trots att både mamma Alexandra Jarnedal och sonen Christophe­r, 4, sett en del av världen är det Fiskebäcks­kil som är paradiset om somrarna. Resor får göras i januari.
Bild: LASSE EDWARTZ PARADISET. Trots att både mamma Alexandra Jarnedal och sonen Christophe­r, 4, sett en del av världen är det Fiskebäcks­kil som är paradiset om somrarna. Resor får göras i januari.
 ??  ?? LÄTTNAD. Kallskänka­n Alexandra höll sig kvar i tv-tävlingen ”Dessertmäs­tarna” fram till avsnitt fyra.
LÄTTNAD. Kallskänka­n Alexandra höll sig kvar i tv-tävlingen ”Dessertmäs­tarna” fram till avsnitt fyra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden