Ttela

Misstänkta vägkrogstj­uvar i dödskrasch

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se SUZANNE WERNER 0520-42 26 19 suzanne.werner@ttela.se

På onsdagskvä­llen inträffade en dödsolycka strax utanför Frändefors. I bilen hittades gods från en vägkrog i Färgelanda som strax innan olyckan utsattes för stöld.

Det var vid 22.15-tiden på onsdagen som larmet kom om en trafikolyc­ka på väg 173 mellan E45 och Ödeborg.

FÖRAREN HADE AV ännu oklar anledning kört av vägen, voltat och kraschat in i en stolpe eller ett träd och hamnat i diket. I bilen befann sig en man och en kvinna i 25-30-årsåldern.

– Mannen avled på platsen och kvinnan fördes med ambulanshe­likopter till Näl. Hennes tillstånd var allvarligt, men inte livshotand­e, säger Sten Melander, stationsbe­fäl vid Trollhätte­polisen.

DEN AVLIDNE OCH den skadade kvinnan är från Uddevalla-trakten. Anhöriga är underrätta­de.

– Det är en rak och bred väg, så det är för oss ännu oklart varför olyckan kunde hända.

I bilen hittades gods, en tv och alkohol, från en vägkrog som utsattes för stöld strax innan klockan 22 i Färgelanda. Ägaren ska ha blivit hotad med kniv och den kraschade bilen ska ha varit synlig där.

Kvinnan är ännu inte hörd och hennes skadeläge var fortsatt osäkert under torsdagen.

EN FÖRUNDERSÖ­KNING GÄLLANDE stöld och olaga hot är inledd av polisen, men ingen teknisk undersökni­ng på krogen är gjord ännu.

– Vi avvaktar lite med den av förklarlig­a skäl, eftersom det parallellt handlar om en dödsolycka. Initialt rubricerad­es det som rån, men att det nu gäller stöld och olaga hot beror på hur momenten i händelsen sammanfall­er, säger Anders Ragnesten, utrednings­chef polisen i Uddevalla.

DEN DELEN SOM gäller dödsolycka­n har överlämnat­s till Trafikpoli­sen i Vänersborg och enligt utredaren Thord Persson kommer en platsunder­sökning göras med Trafikverk­et, förmodlige­n i dag.

– Bilen har tagits i beslag och ska undersökas och den avlidne ska obduceras. Vi har nog inga svar förrän i början på nästa vecka, säger Thord Persson.

 ?? Bild: INGVAR SPETSMARK ?? HOTADES MED KNIV. Polisen har inlett en förundersö­kning gällande stöld och olaga hot efter att två personer rånat en vägkrog i Färgelanda. En man omkom och en kvinna skadades senare i en singelolyc­ka. I olycksbile­n hittade man stöldgods från krogen.
Bild: INGVAR SPETSMARK HOTADES MED KNIV. Polisen har inlett en förundersö­kning gällande stöld och olaga hot efter att två personer rånat en vägkrog i Färgelanda. En man omkom och en kvinna skadades senare i en singelolyc­ka. I olycksbile­n hittade man stöldgods från krogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden