Ttela

Pride till Trollhätta­n nästa sommar

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77

Många städer, både mindre och större, har hunnit före. Men nu är det dags även för Trollhätta­n att få sitt eget kärleksarr­angemang och regnbågsfe­st.

I augusti samlades en arbetsgrup­p för att börja planera inför Pride Trollhätta­n 2018.

– Än så länge har vi bara haft ett möte och ska ha vårt andra på söndag. Då är förhoppnin­gen att vi kan bilda en styrelse och att föreningen Pride Trollhätta­n kan börja ta form, berättar Kevin Wendby.

OM PLANERNA GÅR i lås ska arrangeman­get bli av i mitten av sommaren och lokalisera­s till centrum.

Tanken är att festdagen ska vara öppen för alla, oavsett sexuell läggning.

– Vi ska försöka nå ut till så många som möjligt. Alla ska vara välkomna. Vi hoppas få massvis med förslag för hur dagen ska se ut. Sociala medier kan vara till stor hjälp och vi vill även gärna involvera Trollhätta­ns stad, säger Kevin Wendby.

”Men många är fortfarand­e felinforme­rade om hbtq-personer och vi vill visa att kärlek är kärlek”

KEVIN WENDBY

ATT ARRANGERA PRIDE är inte något som Kevin Wendby gör för första gången.

– Det är egentligen två andra initiativt­agare till Pride i Trollhätta­n, men vi är sex personer i arbetsgrup­pen och vi är alla hbtq-personer. I år arrangerad­es Pride för första gången i Lysekil och där var jag också med i arbetsgrup­pen, säger han.

KEVIN WENDBY BETONAR att man vill vara extra tydliga med att festen är partipolit­isk obunden. Att det handlar om alla människors lika värde och rätt.

– Självklart är det så att vi funderar över hur det kommer sig att Pride fortfarand­e behövs och att det ordnas med Pride på allt fler platser. Det är ju ändå 2017. Men många är fortfarand­e felinforme­rade om hbtqperson­er och vi vill visa att kärlek är kärlek. Vi vill också visa att alla måste respektera varandra, oavsett kön.

Även om det är trist medger Kevin Wendby att arrangeman­get behöver omges av vissa säkerhetså­tgärder. Särskilt med tanke på de motkrafter som visade sig till exempel under Pride i Helsingbor­g för någon vecka sedan.

– Men samtidigt kan vi inte stänga in oss, eller ha avspärrnin­gar. Nu ska det handla om kärlek, ljus och ömsesidig respekt, säger han.

 ?? Bild: ÅSERUD, LISE ?? REGNBÅGSFE­ST. Om planerna går i lås ska Pride arrangeras i mitten av sommaren nästa år och lokalisera­s till centrala Trollhätta­n.
Bild: ÅSERUD, LISE REGNBÅGSFE­ST. Om planerna går i lås ska Pride arrangeras i mitten av sommaren nästa år och lokalisera­s till centrala Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden