Ttela

Nämnd får 13 miljoner extra

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Det blev 13 miljoner extra till utbildning­snämnden efter onsdagens fullmäktig­emöte.

Utbildning­snämnden i Lilla Edet har stora problem med ekonomin, främst på grund av att oväntat många förskoleba­rn har börjat i kommunens verksamhet­er.

Det framkom tydligt redan i våras och behoven är större än de 13 miljoner extra som fullmäktig­e beslutade under onsdagen.

Den extra tilldelnin­gen gäller för 2017.

UNDER DEBATTEN I onsdagens fullmäktig­e framkom det dock att majoritete­n hade ändrat sig på en punkt av tre från förslaget i kommunstyr­elsen.

– Pengarna gäller endast under 2017. Vi ska inte öka budgetrame­n, utan täcka skulden vi har, sa kommunalrå­det Carlos Rebelo Da Silva (S).

Finansieri­ngen sker genom ökade skatteintä­kter och statsbidra­g.

– Vi ska inte ha 2018 års budgetdeba­tt redan nu, säger Peter Spjuth (V).

MEN DETTA ÄR bara kosmetika enligt Camilla Olofsson (M) som vill att budgetrame­n ska räknas upp med motsvarand­e 13 miljoner:

– Det här är ett sätt att säga att man kan göra en satsning under nästa år i stället. Men man flyttar bara pengarna på var sida om strecket.

Julia Färjhage (C) tyckte att det var lite ohederligt av majoritete­n att göra om formulerin­gen som man var överens om i KS.

– KONSEKVENS­EN BLIR att vi lägger 13 miljoner extra under 2017. När vi gör budgeten för 2018 tar vi bort de 13 miljonerna och lägger till dem igen. Så blir det som att man har pengarna två gånger, när man i själva verket har dem en gång.

Votering begärdes och majoritete­ns förslag vann med 15 röster mot 12.

”Vi ska inte öka budgetrame­n, utan täcka skulden vi har” CARLOS REBELO DA SILVA (S) kommunalrå­d

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden