Ttela

Svt-chef lämnar – försökte köpa barnsex

-

En chef på Sveriges Television försökte på nätet köpa sex av vad han trodde var en 14-årig flicka, skriver Expressen. Chefen lämnar nu sitt uppdrag på SVT. Han har också polisanmäl­ts.

Chefen erbjöd flickan totalt 9000 kronor för att få ta hennes oskuld när hon fyllt 15 år – ovetande om att det egentligen var en reporter på Expressen han chattade med. När mannen senare konfronter­ades av reportern hävdade han att syftet var att rädda flickan.

– Det har aldrig varit en fråga om att köpa sex, säger Svt-chefen till Expressen.

I meddelande­tråden som Expressen återger framstår det dock som att han ska ge flickan pengar för att ”ta den” när de skriver om hennes oskuld.

SVT har kommit överens med chefen om att han lämnar television­en med omedelbar verkan.

– Utifrån de samtal vi har haft med honom och de samtal som kommer fram i chattlogge­n så är förtroende­t från SVT:S sida helt förbrukat och det är omöjligt för honom att arbeta kvar, säger SVT:S HR- och kommunikat­ions- direktör Sabina Rasiwala till kanalen.

Chefen har bekräftat att han är den utpekade mannen. Han har haft en lägre chefsbefat­tning inom SVT och inget publicisti­skt ansvar. Händelsen är polisanmäl­d och SVT har även inlett en internutre­dning.

Den utpekade Svt-chefen kom i kontakt med reportern, som utgav sig för att vara en 14-årig flicka, på en sajt för ”sugar dating” – ett koncept som går ut på att män ska träffa kvinnor de kan ”skämma bort”. Enligt bland annat polisen lockas dock många pojkar och flickor in i prostituti­on med falska förespegli­ngar via sajter för ”sugar dating”.

–Det är hur tydligt som helst att det förekommer prostituti­on på de här sajterna, säger Kajsa Wahlberg, kommissari­e vid Noa.

Johannes Cleris/tt

 ?? FOTO: TT ?? En chef på SVT uppges ha försökt köpa sex av vad han trodde var en 14-årig flicka.
FOTO: TT En chef på SVT uppges ha försökt köpa sex av vad han trodde var en 14-årig flicka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden