Ttela

Ännu en agent med rätt att döda

-

Mitch Rapp förlorade vid fjorton års ålder sina föräldrar i en tragisk bilolycka, men eländet slutade inte där: Nio år senare ser Mitch flickvänne­n han förlovat sig med fem minuter tidigare mejas ner i en terroratta­ck på en strand i Ibiza just som han köpt drinkar.

MITCH RAPP VÄLJER dock att hänga läpp på sitt eget alldeles särskilda sätt: genom att lära sig arabiska och Koranen utantill, odla skägg, bli kampsports­proffs och mästerskyt­t för att på sätt nästla sig in i den terrorcell vars ledare låg bakom attacken då Rapps trolovade mördades.

SAMTIDIGT HAR CIA haft ögonen på honom och anlitar Rapp som agent i deras jakt på världens alla fulingar i allmänhet och ett rejält parti stulet plutonium-239 i synnerhet. Detta har stulits från en kärnanlägg­ning i sibiriska Tobolsk och misstankar finns om iranska planer på att skapa ett kärnvapen att använda mot Israel.

MITCH RAPP SKICKAS på fajtingläg­er hos Michael Keaton som spelar över i Virginias skogar för att sedan fara på dödliga uppdrag i Turkiet, Malta, Libyen, Rumänien, Italien och några ställen till.

AMERICAN ASSASSIN ÄR baserad på en av författare­n Vince Flynns totalt tretton romaner i serien om Mitch Rapp och det är nog inte en alltför vild gissning att det även i de övriga böckerna flyger smockor, viner knivar och demoleras bilar alltmedan det hela övervakas av CIA från den där ständiga sambandsce­ntralen med enorma skärmar bevakade av bekymrade tjänstemän. Och jodå, lita på att här även finns en tidsinstäl­ld bomb med stora, röda siffror som räknar ner.

 ?? Bild: CHRISTIAN BLACK ?? PROFFS PÅ KAMPSPORT. Dylan O’brian som Mitch Rapp.
Bild: CHRISTIAN BLACK PROFFS PÅ KAMPSPORT. Dylan O’brian som Mitch Rapp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden