Ttela

Degerfors vill se mer

- MARTIN AHLIN

Nu har Skoftebyta­langen Alexander Almqvist visat upp sig hos Degerfors. – Han är en intressant spelare som vi definitivt kommer fortsätta att följa, säger Stefan Jacobsson, tränare för det värmländsk­a superettan­laget.

I två dagar fick Degerfors lära känna 17-årige Almqvist, som under säsongen varit ordinarie för Skoftebyn i division 2 och dessutom tagits ut till en samling med P17-landslaget.

Enligt Stefan Jacobsson var det en positiv upplevelse.

– Vi har ju fått lite tips runtomkrin­g och kollat upp honom. Han är en ung spelare som redan har varit uppe på en bra nivå i seniorfotb­ollen, och han har även gjort ett gott intryck här, säger Dif-coachen och fortsätter:

– Det är alltid svårt att komma till en ny miljö och finna sig tillrätta, men jag tycker att Alexander har fixat det på ett bra sätt och visat prov på det som vi både har sett och hört talas om: Att han är en spelare med bra passningss­pel och god spelförstå­else.

ATT DEGERFORS HAR sina scoutingte­ntakler ute i Västergötl­and beror till viss del på Jacobssons eget ursprung. Degerforst­ränaren är nämligen uppvuxen i Moholm utanför Töreboda, och har tidigare ansvarat för lag som IFK Mariestad och Skövde AIK.

– När det gäller yngre spelare så tittar vi här i Värmland och i Närke, men även i Västergötl­and. Det är det upptagning­sområde vi har och vi vet om att det finns bra spelare där, berättar han.

I veckan har både Gustaf Norlin och Oscar Lennerskog från Lidköpings FK varit på plats i Degerfors tillsamman­s med Alexander Almqvist, och samtliga är spelare som superettan­klubben lär fortsätta att ha kontakt med.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? GOTT INTRYCK. Skoftebyns Alexander Almqvist kan räkna med fler besök hos superettan­klubben Degerfors framöver.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE GOTT INTRYCK. Skoftebyns Alexander Almqvist kan räkna med fler besök hos superettan­klubben Degerfors framöver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden