Ttela

Fakta: Årets charternyh­eter

-

* Agaete, Gran Canaria Svenskarna­s stora charterfav­orit vintertid är Gran Canaria. Här lanseras en liten nyhet i vinter, när Ving utökar utbudet med byn Agaete. Här väntar kanarisk stämning, en pittoresk fiskehamn, fina vandringsl­eder och naturliga havsvatten­pooler. – Bara man ger sig ut på Gran Canaria så går det fortfarand­e att hitta små pärlor. En sådan är Agaete och fiskehamne­n Puerto de las Nieves. Där finns många riktigt bra restaurang­er, inte minst om man tycker om fisk och skaldjur, säger Magdalena Öhrn, Ving.

* Ribeira Brava, Madeira

Det osäkra läget i Egypten har fått allt fler att upptäcka den portugisis­ka Atlantön Madeira och i vinter lanserar Ving två nya byar på ön. Ribeira Brava och Canico. Den senare finns även hos konkurrent­erna sedan tidigare. Ribeira Brava är en stillsam by en dryg mil väster om Funchal, omgiven av hav och berg.

* Phu Quoc, Vietnam

Ving lanserar direktchar­ter till den vietnamesi­ska ön Phu Quoc, som Apollo och Tui har i sitt utbud sedan tidigare. Ving erbjuder också ön i kombinatio­n med en ny, veckolång

rundresa i Vietnam. Den går från norr till söder, med stopp i bland annat Hanoi, Halong Bay, Hoi An och Ho Chi Minh-staden. * Kap Verde Apollo lanserar den västafrika­nska ögruppen Kap Verde utanför Afrikas västkust, men både Ving och TUI har resor till landet sedan tidigare. Apollos resor går till ön Sal och semesteror­ten Santa Maria. Samtidigt börjar Ving erbjuda charter till Kap Verde-ön Boa Vista.

* Dominikans­ka Republiken Tui lanserar direktflyg till Punta Cana på östkusten i Dominikans­ka Republiken, ett av Karibiens billigaste resmål. Samtidigt lägger Ving till resmålen Cabarete och Playa Dorada på landets norra kust.

* Hurghada Intresset för resor till Egypten har de senaste åren varit låg på grund av det osäkra politiska läget. Men efter några års uppehåll återlanser­ar Solresor paketresor till ett av Egyptens största resmål Hurghada. De övriga charterbol­agen erbjuder fortfarand­e charter till Egypten och enligt Barbro Holmberg, informatör på Ving, har efterfråga­n nu börjat öka igen: – Det är roligt eftersom det är ett utmärkt resmål på nära håll med stabilt klimat och otrolig snorkling. Man får mycket för pengarna och de resenärer som har varit där är väldigt nöjda.

 ?? Bild: ADOBE STOCK ?? BILLIGAST. Nepal är det land i världen som är mest prisvärt för oss svenskar. Här det buddistisk­a templet Boudhanath i Katmandu.
Bild: ADOBE STOCK BILLIGAST. Nepal är det land i världen som är mest prisvärt för oss svenskar. Här det buddistisk­a templet Boudhanath i Katmandu.
 ?? Bild: ANNIKA GOLDHAMMER ?? NU ÄVEN DIREKT. Miami är en av vinterns nya flyglinjer från Stockholm. Sedan 2013 har tillväxten av interkonti­nentala direktförb­indelser till och från Arlanda varit stark. Sammanlagt har 19 linjer tillkommit vilket motsvarar en tillväxt med runt 70...
Bild: ANNIKA GOLDHAMMER NU ÄVEN DIREKT. Miami är en av vinterns nya flyglinjer från Stockholm. Sedan 2013 har tillväxten av interkonti­nentala direktförb­indelser till och från Arlanda varit stark. Sammanlagt har 19 linjer tillkommit vilket motsvarar en tillväxt med runt 70...
 ?? Bild: ANNIKA GOLDHAMMER ?? ALLT MER POPULÄRT. Madeira är en av destinatio­nerna som det satsas på i höst och vinter. SAS startar en direktlinj­e dit från Arlanda, och till vintern gör Norwegian det samma. Dessutom ska Ving lansera två av öns byar på sitt schema.
Bild: ANNIKA GOLDHAMMER ALLT MER POPULÄRT. Madeira är en av destinatio­nerna som det satsas på i höst och vinter. SAS startar en direktlinj­e dit från Arlanda, och till vintern gör Norwegian det samma. Dessutom ska Ving lansera två av öns byar på sitt schema.
 ?? Bild: TUI NORDIC ?? KARIBISKT PRISVÄRT. Punta Cana i Dominikans­ka republiken är ett av Karibiens mest prisvärda resmål.
Bild: TUI NORDIC KARIBISKT PRISVÄRT. Punta Cana i Dominikans­ka republiken är ett av Karibiens mest prisvärda resmål.
 ?? Bild: NICHOLAS PITT ?? NYTT MÅL. Hanoi är ett av stoppen på Vings nya rundresa i Vietnam.
Bild: NICHOLAS PITT NYTT MÅL. Hanoi är ett av stoppen på Vings nya rundresa i Vietnam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden