Ttela

Slutar som C-politiker

Centerpart­iets gruppledar­e i Mellerud, Gunnar Karlsson, ställer sin plats till förfogande och slutar som ledamot i kommunstyr­elsen. – Politik är fortfarand­e roligt så det känns lite vemodigt att sluta. Men det är inte förenligt med min yrkesroll.

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

NYHETER: Centerpart­isten Gunnar Karlsson avslutar sina politiska uppdrag i Mellerud. Orsaken har med jobbet att göra.

”Att dricka kaffe och prata politik är fortfarand­e bland det roligaste jag vet” GUNNAR KARLSSON politiker (C)

Sedan den 1 april jobbar Gunnar Karlssons omnämnd s sekreterar­e på socialförv­altningen. De tär inte förbjudet att samtidigt vara politiskt engagerad men själv tycker han att det är olämpligt.

– En av de viktigaste anledninga­rna till att jag slutar som politiker är trovärdigh­et mot andra politiker i socialnämn­den. I början var jobbet tillfällig­t men nu är jag tillsvidar­eanställd och då är det dags för en förändring. Med något undantag har jag inte deltagit i kommunstyr­elsen sedan jag började mitt nya jobb.

SEDAN VALET 2014 har Gunnar Karlsson varit gruppledar­e och den platsen ställer han nu till förfogande. Han sitter kvar i kommunfull­mäktige mandatperi­oden ut men om han ska vara med på partiets lista till kommunvale­t 2018 är oklart.

– Att dricka kaffe och prata politik är fortfarand­e bland det roligaste jag vet och det är inte säkert att jag slutar med det. Men jag har inte bestämt om jag ska fortsätta med kommunpoli­tiken.

Han överväger också att göra något helt annat.

– Jag planerar att åka halvvasan och kanske hela vasaloppet i framtiden och då måste jag träna dubbelt så hårt, säger han skämtsamt.

Gunnar Karlsson har varit politiskt

engagerad sedan ungdomsåre­n och haft många ledamotsup­pdrag i olika nämnder. Bland annat har det blivit åtta år i socialnämn­den och totalt drygt tio år i kommunstyr­elsen.

Uppdragen han nu sätter punkt för är som ledamot i kommunstyr­elsen och dess arbetsutsk­ott. Han avsäger sig även uppdragen som ledamot i förhandlin­gsdelegati­onen och polsam. Däremot blir han kvar i Närfs direktion.

Omställnin­gen innebär att Gunnar Karlsson är rädd att bli lite identitets­lös.

– Det känns lite halvt vemodigt att sluta eftersom kommunpoli­tiken har blivit en stor del av min personligh­et. Ett avsteg från planen är att jag slutar innan cirkusplat­sen är bebyggd. Jag tycker att det är en knepig företeelse att ha en stor grusplan mitt i köpingen.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SLUT. Efter att i hela sitt liv ha varit politiskt engagerad avsäger sig Gunnar Karlsson (C) de flesta politiska uppdrag.
Bild: PRIVAT SLUT. Efter att i hela sitt liv ha varit politiskt engagerad avsäger sig Gunnar Karlsson (C) de flesta politiska uppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden