Ttela

”Tur att ingen var kvar på bussen”

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Vid det våldsamma upploppet på Sylte utsattes en buss för skadegörel­se. Stora stenar kastades och flera rutor krossades. – Det var riktigt obehagligt, mina ben domnade efteråt, säger busschauff­ören som körde bussen.

Det var vid hållplatse­n Sylte centrum som bussen attackerad­es av personer med smällare och stenkastni­ng.

– Jag hade precis släppt av trefyra passagerar­e vid hållplatse­n Humlan innan. Det var tur i oturen att ingen var kvar på bussen. Det brukar åka två tjejer längst bak i bussen annars på den här turen, säger chauffören.

HAN BERÄTTAR ATT det var väldigt mörkt på grund av vädret och att några gatlyktor var sönder. Helt plötsligt kastades en smällare framför bussen och sedan ytterligar­e trefyra stycken.

– Jag tvärbromsa­r och får lite panik. Och sedan börjar någon kasta in stora stenar i bakdörren och mittdörrar­na. De måste varit i buskarna, väldigt nära bussen och hoppat fram. Det kändes planerat.

Busschauff­ören körde i väg och stannade vid nästa hållplats och försökte då få tag i trafikledn­ingen och tryckte samtidigt på överfallsl­armet. Han möttes snart upp av polis och en person från bakjouren på bussbolage­t.

– Jag tänkte att killarna kanske skulle komma efter mig om jag gick ut. Jag var väldigt skraj och benen domnade liksom. Det var då jag såg att en bil hade satts i brand.

EFTER ATT HA hörts av polisen och träffat sina chefer på Nobina för att prata ut och få stöd blev han tagen ur tjänst under fredagen.

– Nu är jag ledig i helgen för att återhämta mig. Det tar på krafterna och man blir orolig. Jag tänker att jag ska jobba sen ändå. Men visst, det kan bli så att jag blir svettig i händerna när jag kör på Sylte igen, men livet måste ju gå vidare, säger busschauff­ören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden