Ttela

Vill göra Ryrsjön till kommunal badplats

På Vänsterpar­tiets initiativ görs en undersökni­ng om Ryrsjön går att göra om till en kommunal badplats.

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

– Ursprungli­gen är det ett medborgarf­örslag som kommunen fått via mejl, med önskemål om att göra Ryrsjön till en kommunal badplats, säger Agneta Ahlbom (V), ersättare i kultur- och fritidsnäm­nden.

Partiet vill att det utreds vad kostnaden blir för att göra en ny kommunal badplats och för att underhålla densamma.

Motivet är att ge fler barnfamilj­er möjlighet till gratisnöje­n under sommaren. Det finns tre kommunala badplatser, men dessa kan vara svårtillgä­ngliga för en del grupper, bland annat de som inte har tillgång till bil.

Ryrsjön är populärt under somrarna och många uppskattar sandstrand­en.

Tidigare fanns där en brygga, men den var förfallen och ingen tog ansvar för den. Till slut utgjorde den en olycksrisk och kommunen var tvungen att forsla bort bryggan.

FRÅGAN KOMMER UPP som ett informatio­nsärende i nästa nämndmöte. Då kommer bland annat kostnader gällande förslaget att tas upp, om politikern­a vill gå vidare med förslaget återstår alltså att se.

Frågan har varit aktuell tidigare, men då stupat på säkerheten, bland annat är botten vid badplatsen en osäkerhets­faktor.

– Det är en fantastisk badstrand. Men en kommunal badplats innebär också att vi anvisar folk dit. Det är ett stort åtagande med bland annat säkerheten, handikappa­npassning, ny brygga och underhåll, säger Eddie Jelinek kultur- och fritidsche­f.

 ?? Bild: JOHANNA KÄRNSTRAND ?? POPULÄR BADPLATS. Kan Ryrsjön bli en kommunal badplats? Frågan är aktuell inom kultur- och fritidsnäm­nden.
Bild: JOHANNA KÄRNSTRAND POPULÄR BADPLATS. Kan Ryrsjön bli en kommunal badplats? Frågan är aktuell inom kultur- och fritidsnäm­nden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden