Ttela

Landslagsu­ppdrag på nytt för Sajra

- MARTIN AHLIN

I somras fick Sajra Fejzic uppleva sin första landslagss­amling, och snart är det också dags att represente­ra Bosnien Hercegovin­as F17-landslag ”på riktigt”. – Lite väntat men skitkul, säger Vfk-anfallaren, som tagits ut till det kommande Em-kvalet.

Tidigare i somras kallades Sajra Fejzic till ett läger i Montenegro där det bosniska landslaget skulle delta i en fyrnations­turnering på vänskapsba­sis. Vänersborg­stalangen startade i samtliga matcher och gjorde även tre mål.

Att hon därför skulle få en plats i den trupp som ska Em-kvalspela på hemmaplan var relativt logiskt.

– Jo, jag gjorde ju bra ifrån mig senast, inte minst i matchen mot Kroatien, så lite väntat var det väl ändå, säger Sajra.

För motståndet står Irland, Grekland och Rumänien.

– Irland har jag hört ska vara det starkaste motståndet, säger Sajra Fezic, som själv har en tydlig målsättnin­g inför uppdraget:

– Jag hoppas bara att jag får någon speltid så att jag kan visa upp mig ännu mer och få chansen att spela för landet.

Samtidigt inser hon att krävs det noggrann förberedel­se inför resan.

– Det viktigaste är väl det mentala, för det är en helt annan grej när man är där borta med både språket och upplägget. Man måste anpassa sig väldigt mycket, säger 15-åriga Sajra som lämnar Sverige den 21 september.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LANDSLAGST­JEJ. Vänersborg­s FK:S Sajra Fejzic ska spela Emkval med Bosnien-hercegovin­as F17.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LANDSLAGST­JEJ. Vänersborg­s FK:S Sajra Fejzic ska spela Emkval med Bosnien-hercegovin­as F17.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden