Ttela

LINUS HATTRICK GAV VIKTIG SEGER

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

FC Trollhätta­n fick en tuff start i bortamatch­en mot Stenungsun­ds IF. Redan efter fyra minuter hade hemmalaget tagit ledning. 90 minuter senare stod det 1-1.

I hemmamötet i våras gjorde FCT ett sent mål som innebar seger. I lördagens möte gjorde laget detsamma, men den här gången räckte det bara till oavgjort.

– Som det blev får vi ändå vara nöjda med ett poäng, säger Torarne Fredheim, tränare FCT.

Det kan komma att bli en viktig poäng i kampen om kvalplatse­n med tanke på att alla toppkonkur­renter – Grebbestad, Karlstad BK och Gauthiod – vann sina matcher. Likaresult­atet innebär att FCT halkade ner från andra till fjärde plats, men de ligger bara en poäng efter KBK och Gauthiod.

– Vi tar en poäng och den kan vara viktig i slutändan. Vi har fyra matcher kvar. De måste vi vinna och sen får vi se hur långt det räcker, säger Fredheim.

ÅTER TILL MATCHEN. Stenungsun­d började aggressivt och kunde redan i den fjärde minuten alltså ta ledningen genom Axel Pettersson efter ett inspel från höger.

– Det blev tufft när de fick ett tidigt mål, och sedan sitter de lågt och bara väntar på oss. Det var svårt att få bolltempo på den här planen där bollen hoppar och studsar, och vi är inte tillräckli­gt noga i vårt passningss­pel, säger Fredheim.

Det resultatet stod sig till halvtid och kändes inte helt orättvist. Hemmalaget gjorde det bra och ställde till det rejält för FCT som mest passade bollen i sidled på egen planhalva. När de väl kommer över mittlinjen hade de svårt att få igång sitt spel och skapade inte speciellt mycket alls.

I början av andra fortsatte SIF att spela bra och frustratio­nen hos Fct-spelarna samt de supportrar som hittat till läktaren växte. Passningss­pelet var långsamt, man förlorade nickduelle­r och slog flera felpass.

MEN SÅ NÄR det återstod 25 minuter av matchen gjorde Tor-arne Fredheim en rockad. Ut gick Carlos Garcia Rodrigues, som varit tämligen osynlig under matchen, och in kom Adam Sävehage. I samma veva skickade man upp Fredrik Sundström på topp och ut med hans namne Söderqvist på vänsterkan­ten.

– Vi var tvungna att trycka lite längre bollar och då är Fidde bra, men vi fick inte den utdelninge­n, säger Fredheim.

I stället var det en annan mittback som skulle rädda sitt lag från förlust. I den 92:e matchminut­en, efter en lång period av hög press från bortalaget, blev det rörigt inne i Stenungsun­ds straffområ­de. Dubbla målchanser krävdes innan Anton kunde trycka in kvittering­smålet och fastställa resultatet till 1-1.

– Vi trycker och trycker och trycker, och till slut får vi utdelning men tyvärr lite sent, säger Tor-arne Fredheim.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? HOPPA HÖGST. FCT hade väldigt svårt att vinna nickduelle­rna i offensivt straffområ­de hela matchen igenom. Här försöker Pelle Ödlund nå högst på ett inlägg.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON HOPPA HÖGST. FCT hade väldigt svårt att vinna nickduelle­rna i offensivt straffområ­de hela matchen igenom. Här försöker Pelle Ödlund nå högst på ett inlägg.
 ??  ?? INHOPP. Arlind Beqiri kom in i andra halvlek i stället för Charles Ikenna Kean och gjorde det bra på sin högerkant.