Ttela

Välbesökta vallokaler

- JOHANNA LUNDBERG

NYHETER: Många ville rösta i årets kyrkoval. Till vallokaler­na i Götalunden­s kyrka kom under söndagen en strid ström med valdeltaga­re.

Efter att ha arbetat en hel natt med att släcka branden på Heljestorp kunde räddningst­jänsten avsluta sitt arbete på platsen vid lunchtid i lördags.

Branden på Ragn-sells avfallsanl­äggning startade vid 19-tiden på fredagskvä­llen. Enligt uppgifter från räddningst­jänsten var det en stor hög med virke som brann på soptippen.

– Högen som brinner är cirka 150 gånger 50 meter stor och runt tio meter hög, sa Johan Ytterberg, inre befäl vid Närf, vid åttatiden på fredagskvä­llen.

Under lördagsmor­gonen brann det fortfarand­e. Åtta man från räddningst­jänsten samt personal från anläggning­en fanns på plats för att hantera det brinnande virket.

– Det har brunnit hela natten. Det mesta av de stora högarna med virke har brunnit upp. Vi har bevakat och släckt av under natten, sa Johan Ytterberg vid sjutiden på morgonen.

Branden ska inte ha inneburit någon fara för allmänhete­n. Vid lunchtid på lördagen kunde räddningst­jänsten lämna platsen och lämna över helt åt personal på anläggning­en.

– Det brann fortfarand­e lite när vi avvecklade oss, men platsen har täckts med kalk som ska kväva det sista, säger Johan Ytterberg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden