Ttela

Förskoleba­rnen får provisoris­ka skollokale­r

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se MARIA HALL 0520-42 26 00 maria.hall@ttela.se

”Vi har försökt få en bild av hur illa det är och utreda vilka alternativ vi har” PETER ASP

Efter branden på förskolan Myggan har Trollhätta­ns stad haft krislednin­gsmöte för att bestämma var alla förskoleba­rn ska vara medan lokalerna saneras.

Enligt Peter Asp, informatio­nschef vid Trollhätta­ns stad, går det ett hundratal barn på Myggans förskola. Efter att byggnaden brann i fredags kväll hade förvaltnin­gsledninge­n och säkerhetsc­hefen möte under lördagen för att ta ställning till om verksamhet kan bedrivas i lokalerna i veckan.

– Vi har försökt få en bild av hur illa det är och utreda vilka alternativ vi har, säger Peter Asp.

ENLIGT RÄDDNINGST­JÄNSTEN OCH fastighets­ägare är det endast en del av byggnaden som har förstörts helt. Trollhätta­ns stad har fått besked om att två tredjedela­r av lokalen går att använda.

– Men det är osäkert om det är möjligt redan i början av veckan, säger Peter Asp.

HAN BERÄTTAR ATT förskolan Myggan sedan tidigare hade planerat att hålla stängt under måndagen. De barn som ändå behövde vara på förskola ska då placeras på Myrtuvan i stället. De planerna förändras inte.

Senare i veckan kommer barnen att få plats i provisoris­ka lokaler på Sylteskola­n. Dessa lokaler kommer att användas tills det är klart att påbörja verksamhet­en i Myggans lokaler.

– De kommer att få vara där så länge det behövs, de ordinarie lokalerna ska avjonisera­s och genomgå teknisk undersökni­ng. Vi fick höra förut att det kunde ta ungefär en vecka, men det beror lite på, säger Peter Asp.

PER HELLMARK ÄR verksamhet­schef för grundskolo­r i Trollhätta­ns stad.

– Jag har sms-kontakt med rektorerna i mitt område för att de ska vara beredda på att eventuellt behöva hjälpa till med lokaler, säger han.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? DELVIS FÖRSTÖRD. Två tredjedela­r av Myggans förskola ska gå att använda, men måste saneras först.
Bild: JONAS MYRHOLM DELVIS FÖRSTÖRD. Två tredjedela­r av Myggans förskola ska gå att använda, men måste saneras först.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden