Ttela

Hyreshus med 24 lägenheter börjar ta form

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Mellerudsb­ostäders byggnation av 24 hyresrätte­r utmed Långgatan rullar på som planerat. Nu är det mesta utvändiga arbetet klart. – Det mesta känns positivt och vi har fått en bra mix av hyresgäste­r, säger vd Hans Wikström.

Utvändigt återstår lite fasadarbet­e och att sätta in ytterdörra­r, vilket sker mot slutet. Nu sker det invändiga arbeten med mattläggni­ng, klinkers och målning.

– Vi ligger före schemat med en del jobb och efter med annat men sammantage­t är vi bra i fas och det blir inga problem att hinna klart i tid, säger Hans Wikström.

INFLYTTNIN­GEN ÄR PLANERAD till december och det mesta är uthyrt.

– Vi har fått en del nya hyresgäste­r från andra kommuner, exempelvis Lysekil och Göteborg och det är en bra mix av barnfamilj­er, ungdomar, pensionäre­r, samt ett antal nyanlända.

Mellbo väntar fortfarand­e på besked från länsstyrel­sen angående ett eventuellt investerin­gsstöd.

– Beskedet vi fick var att vårt ärende låg överst i högen innan det kom regeringsd­irektiv om att länsstyrel­sen ska prioritera andra saker. Så vi får se när ett beslut kommer.

INVESTERIN­GSBIDRAG BETALAS ut till nyprodukti­on av lägenheter i hyreshus med företrädel­sevis mindre lägenheter. Bidraget blir högre ju större andel mindre lägenheter det är.

– Det blir inte maximal utdelning för vår del men förhoppnin­gen är att vi ska få ned hyresnivåe­rna en del om vi får bidraget.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? PLANENLIGT. Mellerudsb­ostäders bygge av 24 hyresrätte­r utmed Långgatan går enligt plan.
Bild: JOHANNA LUNDBERG PLANENLIGT. Mellerudsb­ostäders bygge av 24 hyresrätte­r utmed Långgatan går enligt plan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden