Ttela

Tre mål av Linus säkrar nytt kontrakt

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Det sa pang, pang – och innan matchuret tickat fram till tio minuter ledde Skoftebyns IF mot IFK Uddevalla hemma på Nysätra mot IFK Uddevalla. Med ytterligar­e två mål lade söderns charmörer en mycket viktig viktoria till sina tidigare fyra och kontraktet bör nu vara i hamn.

Skoftebyn har legat lite pyrt till i botten av division 2-tabellen, men med den odiskutabl­a 4-0-segern mot IFK Uddevalla är avståndet nu hela nio poäng ner till Lidköpings FK på nedflyttni­ngsplats.

– Det vill väl till om de ska kunna passera oss, sa lagets skyttekung, Linus Ewenborg, som hade en stor dag på Nysätra IP med tre mål.

Men det var inte han som öppnade målskyttet redan i den fjärde minuten. I stället var det Albin Freiholtz som direktstyr­de in Christoffe­r Anderssons fina inlägg från höger sedan den sistnämnde snyggt väggat sig igenom Ifk-försvaret via Alfred Sundberg.

Sedan klev Linus Ewenborg in i handlingen.

FÖRST 2-0, FRISPELAD i mitten, och sedan 3-0 sedan Christoffe­r Andersson vunnit boll i straffområ­det och nummer 10 avslutat med en välplacera­d vänster invid Besarion Kodalaevs högra stolprot.

– Det funkade riktigt bra första 25 minuterna, sedan dödar vi matchen ganska effektivt i andra när vi leder klart, analyserad­e Linus Ewenborg, som också slog in en straff på stopptid sedan pigge Tom Abrahamsso­n hållits fast när han hade tagit sig förbi sin back. Sebastian

– Det märktes väl att de är klara och att vi kämpar för nytt kontrakt. Det här var tre mycket viktiga poäng och nu ser vi fram mot lokalderby­t mot FCT på fredag. Då lär man tagga till lite extra, sa Ewenborg.

SIF-TRÄNAREN TOBIAS KARNEVI var förstås mycket nöjd, även om hans mannar tappade rejält i andra.

– Vi blir lite ängsliga, men det är nog inte så konstigt. Det är lätt att få torskfross­a efter det som hände mot Nordvärmla­nd.

Det var ju då Skoftebyn ledde med 2-0 i 89:e minuten men tappade till 2-2.

Många gjorde bra ifrån sig i Skoftebyn, bäst hela fyrbacksli­njen samt Alfred Sundberg och Tom Abrahamsso­n på mitten. Även Albin Freiholtz var en frisk fläkt.

 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? TUNGAN RÄTT I MUN. Skoftebyns högerback Christoffe­r Andersson svarade för en storstilad insats i hemmamötet med IFK Uddevalla. Bland annat spelade han fram till 1-0-målet och bidrog även till Linus Ewenborgs 3-0-mål sedan han vunnit boll i straffområ­det.
Bild: TONI ANDERSSON TUNGAN RÄTT I MUN. Skoftebyns högerback Christoffe­r Andersson svarade för en storstilad insats i hemmamötet med IFK Uddevalla. Bland annat spelade han fram till 1-0-målet och bidrog även till Linus Ewenborgs 3-0-mål sedan han vunnit boll i straffområ­det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden