Ttela

VFK hade poäng inom räckhåll

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

En match med hög kvalité och underhålln­ingsvärde. Och många mål. Så kan man sammanfatt­a lördagens division 2-drabbning på Våxnäs IP i Karlstad mellan topplaget Karlstad BK och Vänersborg­s FK.

Serieseger­jagande Karlstad BK vann till slut med 4-2, men VFK gav sig inte utan kamp.

– Vi var extremt nära att ta poäng, menade också Vfk-tränaren Henrik Fridolvsso­n.

Men det var hemmalaget som gick ifrån till 3-0 i den första halvleken.

Sedan inledde VFK operation upphämtnin­g.

Skyttekung­en Valon Gashi gjorde ett fantastisk­t mål när han klackade bollen över sig själv och målvakten och in i mål. Det betydde 3-1 och kom strax före pausvilan.

Efter densamma skickade Andelo Vekic in 3-2-reducering­en i öppet mål sedan Markus Johansson serverat honom bollen på det så berömda silverfate­t.

I jakten på en kvittering noterades bland annat Valon Gashi för ett jätteläge när han nickade nära mål, men där hemmakeepe­rn reflexrädd­ade till hörna.

Men i stället för en Vfk-pinne kunde KBK döda matchen fem minuter före slutsignal­en.

– Det som skiljer oss åt är att de är lite skickligar­e i båda straffområ­dena. Annars var vi jämspelta, menade Henrik Fridolvsso­n, som var imponerad av sitt lags insats:

– Grabbarna sliter beundransv­ärt i 90 minuter och jag tycker att vi var värda åtminstone en poäng i dag.

Med fyra matcher kvar och tolv poäng upp till Karlstad BK på kvalplats har till och med Henrik Fridolvsso­n nu gett upp tanken på en plats bland de två främsta.

– Ja, nu finns det inte ens en matematisk möjlighet längre. Men vi har börjat blicka fram mot 2018 och ligger bra till i planeringe­n.

??  ?? Andelo Vekic, till vänster, och Valon Gashi svarade för varsitt mål på Våxnäs IP i Karlstad. Men hemmalaget KBK vann matchen med 4-2.