Ttela

Kristoffer­sson världsmäst­are i rallycross

- TT

Ingen kan hota Johan Kristoffer­sson längre. Han säkrade Vm-titeln i rallycross – trots att två deltävling­ar återstår. – Det kommer att ta tid att sjunka in, säger han till SVT.

Johan Kristoffer­sson har varit orubblig under årets Vm-mästerskap i rallycross. Han vann också sin femte raka Vm-deltävling i Riga, Lettland. Det innebär att han är världsmäst­are, trots att två deltävling­ar återstår.

HAN VAR SÄKERHETEN själv och ledde från start till mål.

– Det känns fantastisk­t, men det kommer nog ta lite tid för det att sjunka in. Jag var inte riktigt beredd på att jag skulle säkra Vmtiteln i dag, säger Kristoffer­sson till SVT.

DEN SOM NÄRMAST hotade svensken om Vm-titeln var norrmannen Petter Solberg. Men han försvann i semifinale­n efter en krasch och fick uppsöka sjukhus, uppger SVT.

– Att kunna vinna fem tävlingar i rad känns helt fantastisk­t. Samtidigt är jag ledsen över Solbergs krasch, säger Kristoffer­sson.

Kristoffer­sson fick därmed en mindre revansch från förra året då han slutade tvåa i VM bakom Mattias Ekström, som slutade tvåa bakom Kristoffer­sson i söndagens deltävling.

– DET ÄR bara att gratulera Johan till titeln. Han har gjort ett bra jobb hela säsongen, säger Mattias Ekström till SVT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden