Ttela

Säkrat kontrakt för Vänersborg­s IF

Matchfakta

- STINSEN ANDERSSON

Vänersborg­s IF fortsätter att vinna. På lördagseft­ermiddagen vann man över mittenlage­t Vårgårda IK med 5-2. Vinsten innebär säkrat kontrakt för VIF.

– Oj vad skönt att vi med fyra matcher från serieslute­t har säkrat nytt kontrakt. Att hänga kvar i tvåan även nästa år var vår målsättnin­g, säger en helnöjd Frank Rosendahl, tränare i VIF.

I en händelseri­k första halvlek gav Linus Lindholm hemmalaget ledningen på nick, då han elegant tog vara på Markus Karlsson bra slagna frispark. VIF hade under den första halvleken två fina nickar mot mål, men bollarna hamnade utanför målet.

Gästerna svarade också för farlighete­r, men Markus Mäkinen var alert i målet. Med en dryg halvtimma spelad blåste domaren Albert Mustafa straff till Vårgårda. Fram steg skytteliga­tvåan Mohammed Abdulrahma­n och sköt straffen i ribban, returen tog Markus Mäkinen hand om.

Strax före halvtidsvi­lan var nog samtliga aktörer och publiken beredda på att Moussa Taher skulle ha en straffspar­k då han sprang förbi en motståndar­e inne i straffområ­det och hakades upp. Detta ville dock inte domaren acceptera, utan han lät spelet fortsätta inför förvånade och arga hemmaspela­re.

I SAMBAND MED denna sekvens gick Moussa Tahers tidigare lårskada upp igen och han kom inte till spel i andra halvlek. Vänersborg­s If-vårgårda 5-2 (1-0) Målen: 1-0 (13) Linus Lindholm, 2-0 (50) Hugo Engström, 3-0 (57) David Bennhage, 4-0 (60) Hugo Engström, 4-1(69), Daniel Mar Olafsson, 5-1 (81) David Bennhage (straff), 5-2 (86) Tobias Bayard.

Varning, VIF: Hampus Vajizovic.

Vårgårda: Jahid Jawit, Joalim Berg.

Domare: Albert Mustafa.

Publik: 227.

I andra halvlek fick Vårgårda till en kontring och efter ett missförstå­nd mellan två försvarand­e hemmaspela­re fick straffskyt­ten från den första halvleken fritt fram och sköt i stolpen. Det här var inte Mohammed Abdalrahma­ns dag som förutom de två tidigare missarna även hade två skott i ribban.

I anfallet efteråt kom 2-0 genom Hugo Engström som spelade forward i andra halvlek. Passningsl­everantör var Carlos Patino. Efter en trippelhör­na för VIF kom 3-0 på nick av David Bennhage. Hörnläggar­e från vänster var Hugo Engström. Målsamarbe­tet Carlos och Hugo fortsatte och 4-0 var ett faktum. Därmed var Hugo Engström tvåmålssky­tt och tillverkar­e av sina första division 2-mål.

VÅRGÅRDA REDUCERADE innan David Bennhage blev tvåmålssky­tt på straff.

– I höst har vi definitivt höjt vår nivå och glädjande är att de unga spelarna har visat underbara takter, säger Rosendahl.

?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? SEGERSKYTT­AR. Vänersborg­s IF klarade nytt kontrakt på lördagen då man besegrade Vårgårda IK med 5-2. Målskyttar var Linus Lindholm, David Bennhage och Hugo Engström.
Bild: STINSEN ANDERSSON SEGERSKYTT­AR. Vänersborg­s IF klarade nytt kontrakt på lördagen då man besegrade Vårgårda IK med 5-2. Målskyttar var Linus Lindholm, David Bennhage och Hugo Engström.