Ttela

IFK på banan igen efter Villa-debaclet

Matchfakta

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Efter hemska 1-8 i fredags mot Villa Lidköping hamnade IFK Vänersborg på banan igen i lördagens träningsma­tch mot elitseriek­ollegan TB Västerås i ABB Arena. Men trots ledning fyra gånger tvingades de blåvita släppa ifrån sig segern till ett oavgjort resultat.

– Tycker ändå att det här var en upprycknin­g mot hur det såg ut mot Villa. Ett klart steg framåt och vi är det bättre laget, kommentera­de Ifk-tränaren Ari Holopainen.

Holopainen och hans manskap styrde efter debaclet i Sparbanken Lidköping Arena i fredags kväll kosan mot Mälardalen för match mot TB Västerås på lördagseft­ermiddagen.

Vänersborg var mestadels i ledningen, men hemmalaget såg hela tiden till att utjämna.

– Första halvlek är vi inte nöjda med, men första 30 minuterna i andra rycker vi upp oss rejält och går ifrån till 5-3-ledning. Sen åker vi på mål efter ett lyft och på slutet blir det riktig fight, och de lyckas kvittera på en retur, berättade Ari Holopainen.

Lagkaptene­n Emil Viklund inledde målskyttet i matchen innan Robin Andersson kvitterade på straff.

Ny Ifk-ledning genom Joakim Hedqvist innan Robin Andersson på nytt utjämnade, även denna gång på straff.

Innan halvtidsvi­lan såg dock finländske nyförvärve­t Juho Liukkonen till att placera IFK i förarsätet igen. TB Västerås-vänersborg 5-5 (2-3) Målen: 0-1 (8) Emil Viklund, 1-1 (13) Robin Andersson, straff, 1-2 (19) Joakim Hedqvist, 2-2 (36) Robin Andersson, straff, 2-3 (45) Juho Liukkonen, 3-3 (50) Robin Andersson, 3-4 (55) Emil Viklund, 3-5 (58) Joakim Hedqvist, 4-5 (76) Emil Kaup, 5-5 (86) Niklas Engström.

Utvisninga­r, TBK: 1x10 min.

IFK: 3x10, 1x5 min.

Hörnor: 3-6.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Robin Andersson gjorde sitt och hemmalaget­s tredje mål och ställninge­n var 3-3.

DÅ KLEV FÖRST Emil Viklund, och sedan Joakim Hedqvist, in i handlingen och Kamraterna var i 5-3-ledning. Men TB Västerås gav inte tappt och innan domaren hunnit blåsa för full tid visade resultatta­vlan 5-5 efter mål av Emil Kaup och Niklas Engström.

IFK övernattad­e i Västerås innan man tränade i ABB Arena på söndagsför­middagen. På eftermidda­gen vände man hemåt till Vänersborg igen.

Nästa träningsma­tch för IFK är mot Vetlanda i hemmahalle­n nästa söndag.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Joakim Hedqvist svarade för två av Ifk-målen i 5-5-mötet med TB Västerås i ABB Arena.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TVÅMÅLSSKY­TT. Joakim Hedqvist svarade för två av Ifk-målen i 5-5-mötet med TB Västerås i ABB Arena.