Ttela

Hämtade upp underläge två gånger om

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Seger mot Nitro Nora i fredags, oavgjort mot Nässjö i går. Det är Gripen Trollhätta­ns facit i helgens träningsma­tcher. – Det finns mycket vi kan ta med oss, säger tränaren Peter Karlsson.

NÄSSJÖ IF GRIPEN TROLLHÄTTA­N

Efter att ha förlorat tre raka under försäsonge­n kom äntligen Gripens första seger när de i fredags besegrade Nitro Nora med 3-1. På söndagen följde de upp det hela med oavgjort resultat mot Nässjö, 3-3.

– DET ÄR en lite hackigare match än i fredags. Det hackar inlednings­vis i offensiven och vi har svårt att komma till. Det är överlag en ganska chansfatti­g match, de skapar heller inte speciellt mycket utan det är mer ett ställnings­krig, säger Peter Karlsson.

Matchens första mål kom i den fjärde matchminut­en och signerades Nässjös Linus Nilsson. Drygt 20 minuter senare utökade hemmalaget­s sin ledning till 2-0 genom Viktor Hulthammar. Men på det målet gjorde Gripen en snabb retur genom Adam Blomster och ställninge­n 2-1 stod sig till paus.

I ANDRA KVITTERADE Gripen för första gången genom Mattias Wenstedt, innan Nässjö återigen kunde ta ledningen genom mål av Martin Lindqvist. Sedan dröjade det 20 minuter innan Robin Karlsson kunde pricka in 3-3-målet på hörna och därmed fastställa resultatet.

– Vi jobbar oss in i matchen och växer mer och mer. Andra halvlek är helt okej från vår sida.

ETT BRA RESULTAT mot allsvenska konkurrent­en som man dessutom inleder serien mot på bortaplan den 4 november.

Gripens mål i matchen mot Nitro Nora gjorde Viktor Nordmark, Anton Heinulf och Adam Blomster.