Ttela

Säsongens första förlust för VHC

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

Efter fem raka träningsma­tcher utan förlust åkte Vänersborg­s HC på säsongens första nederlag när de förlorade i sudden borta mot Boro/vetlanda.

Men att vinstsvite­n nu är bruten är inget som bekymrar Vänersborg­s HC:S tränare Peter Andersson.

– Vi gör en helt okej bortamatch och jag ser det inte som en förlust. Man kan inte tro att man ska åka till Boro/vetlanda och knipa tre poäng, det är väldigt svårt, säger han.

DET VAR TVÅ offensiva lag som började matchen i ett bra tempo. VHC var de som först fick utdelning för sitt spel och tog ledningen med 1-0. Men innan perioden var slut hade hemmalaget kvitterat och första perioden slutade 1-1.

Sedan följe två 1-1-perioder till och när tre perioder var spelade stod det 3-3 mellan de båda division 2-lagen.

– Jag tycker att laget krigar tillsamman­s i 60 minuter och vi har bra struktur i vårt försvarssp­el. De kommer med bra fart men vi har koll på dem, säger Peter Johansson.

MEN SÅ I sudden kunde Boro/ Vetlanda avgöra och säsongens första förlust var ett faktum.

– Jag har koll på vad vi behöver jobba på framöver. Det är framförall­t spelet i powerplay som vi inte riktigt har struktur på ännu, det är mycket lägen vi inte tar till vara på. Men vi har inte heller lagt ner tid på det utan det kommer, säger Peter Andersson.

Extra beröm vill Andersson ge till Niklas Norin:

– Han ska ha beröm för att han rev och slet utan att få utdelning.

Målskyttar i Vänersborg­s HC var Pontus Rone 2 och Joachim Wallin.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? KÄMPARGLÖD. Niklas Norin fick extra beröm av tränare Peter Andersson för sin kämparinsa­ts i matchen mot Boro Vetlanda. Arkivbild.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE KÄMPARGLÖD. Niklas Norin fick extra beröm av tränare Peter Andersson för sin kämparinsa­ts i matchen mot Boro Vetlanda. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden