Ttela

Ny lekplats lockade många

- MATILDA SÄDÅS 0520 422600 matilda.sadas@ttela.se

”Roligast är linbanan för man kan studsa och åka högt upp så man skrattar” OLIVIA BUBACH

Lekplatsen vid Vadet i Upphärad har fått sig en rejäl upprustnin­g. I söndags nyinvigdes platsen och intresset bland ortsborna var stort.

Både stora och små hade samlats utanför det rödvita band som dragits runt den nya lekplatsen vid Vadet i Upphärad. Efter några kortare invignings­tal klipptes bandet traditions­enligt och entusiasti­ska barn rusade in för att klättra, gunga och åka linbana.

– Det verkar som att lekplatsen är väldigt efterlängt­ad, vilket såklart känns jätterolig­t, säger Susanna Wallin som tillsamman­s med Daniel Mesa Moreno projektlet­t arbetet med att rusta upp platsen.

DEN NYA LEKPLATSEN har inte bara utrustats med nya klätterstä­llningar, gungor och rutschkano­r. Den har även försetts med en linbana, en grillplats och bänkar. Den är större än tidigare och har fått ett tydligt naturtema.

– Vi har också tillgängli­ghetsanpas­sat sandlådan, rutschkano­rna och gungorna, säger Susanna Wallin.

Många av ortsinvåna­rna är positiva till den nya lekplatsen och tror den kommer bringa mycket glädje för många barn.

– Jag tycker det har blivit väldigt bra. Det känns kul att vi får en större lekplats som är anpassad för alla storlekar, säger Lina Davour som tagit med sig sin tvååriga son till nyinvignin­gen.

Även Mikael Hall har tagit med sig sina barn till invigninge­n. Också han ser positivt på den nya lekplatsen.

– Det känns mycket öppnare nu jämfört med tidigare och det finns mer grejer. Det är också kul att det satsats på naturtemat, säger han och hjälper sin son upp i klätterstä­llningen.

6-ÅRIGA OLIVIA BUBACH besöker invigninge­n tillsamman­s med sin mormor. Det tog inte många minuter innan hon hittade sin favoritsak på lekplatsen.

– Roligast är linbanan för man kan studsa och åka högt upp så man skrattar, säger hon glatt.

Mormor Maria Ingvarsson tycker om att se alla glada barn.

– Det känns roligt att det satsas på Upphärad. Jag gillar framför allt att flisen gör så att lekplatsen går att bruka även på vintern. Den enda nackdelen, som jag ser det, är att det finns för få gungor, säger hon.

UNDER INVIGNINGE­N BJÖDS ortsinvåna­rna även på korv med bröd. Stämningen var uppsluppen.

– Det blev bättre än jag trodde. Lekplatsen är som gjord för den här platsen, säger Susanna Wallin.

 ?? Bild: MATILDA SÄDÅS ?? FULL FART. Under söndagen nyinvigdes lekplatsen vid Vadet i Upphärad. Intresset var stort bland barnen.
Bild: MATILDA SÄDÅS FULL FART. Under söndagen nyinvigdes lekplatsen vid Vadet i Upphärad. Intresset var stort bland barnen.
 ??  ?? GLAD. 6-åriga Olivia Bubach tycker den nya lekplatsen är rolig. En ny favorit är den linbanan.
GLAD. 6-åriga Olivia Bubach tycker den nya lekplatsen är rolig. En ny favorit är den linbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden