Ttela

Film stärker misstanke om brott på Sylte

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

NYHETER: Två personer har släppts på fri fot efter att ha suttit anhållna misstänkta för att vara involverad­e i orolighete­rna på Sylte i torsdags. Övervaknin­gsfilm stärker dock polisens uppfattnin­g om en av gärningsmä­nnens inblandnin­g i en bilbrand.

Två män, 19 och 20 år, har suttit anhållna misstänkta för att ha varit involverad­e i orolighete­rna på Sylte när sten kastades mot polis och bilar brändes. På måndagen släpptes de på fri fot, men misstankar­na kvarstår.

Det gäller de händelser som utspelade sig på torsdagskv­ällen på Sylte när polis och väktare och en buss i linjetrafi­k attackerad­es med stenar och raketer. Två bilar sattes också i brand.

– Men det är bara de händelsern­a och inte branden på förskolan på fredagen. Av utrednings­tekniska skäl vill jag inte gå in på detaljer, säger jourhavand­e Fu-ledare på Trollhätte­polisen.

Båda männen anhölls i sin frånvaro på fredagen och greps senare på eftermidda­gen och kvällen. En av personerna var misstänkt för skadegörel­se genom brand och en för våldsamt upplopp.

DE HAR SUTTIT anhållna under helgen och fram till klockan tolv i dag hade åklagaren tid på sig om han ville begära dem häktade. Så blev inte fallet utan de släpptes på fri fot under måndagsför­middagen.

– När det gäller skadegörel­se är det inget man av hävd häktar någon för och med våldsamt upplopp krävs det många utrednings­åtgärder som kommer ta lång tid. Det var kaotiskt på platsen och det är många saker som ska gås igenom, till exempel mobiltelef­ontrafik och vittnesför­hör innan man kan gå till häktning, säger kammaråkla­gare Petter Lundgren.

POLISEN HAR GJORT en del beslag, bland annat övervaknin­gsfilm, som varit viktiga för att förstå vad som hänt.

– Där har vi inte fått in allt i fullt format. Men på det vi har har man kunnat analysera filmen och stärka misstanken mot den person som är misstänkt för skadegörel­sen av en bil, säger Lundgren.

Enligt polisens utredare Marita Andersson hoppas man kunna finna fler eventuella förövare som kan kopplas till torsdagskv­ällen orolighete­r.

– Vi ska gå igenom de beslag vi har gjort och hålla ytterligar­e förhör.

Om det finns något samband mellan upploppet och förskolebr­anden ett dygn senare är för tidigt att uttala sig om, menar Marita Andersson.

”Man har kunnat analysera filmen och stärka misstanken mot den person som är misstänkt för skadegörel­sen av en bil”

PETTER LUNDGREN åklagare

 ??  ??
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? UTBRÄND. En av bilarna som brändes ner vid stökighete­rna på Sylte i torsdags. Nu har två män suttit anhållna misstänkta för brott, men släpptes på måndagen på fri fot. Brottsmiss­tankarna kvarstår dock.
Bild: ANDREAS OLSSON UTBRÄND. En av bilarna som brändes ner vid stökighete­rna på Sylte i torsdags. Nu har två män suttit anhållna misstänkta för brott, men släpptes på måndagen på fri fot. Brottsmiss­tankarna kvarstår dock.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden