Ttela

Nu skriver TBF historia

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

SPORT: Det skrivs historia i kväll, aldrig tidigare har Trollhätta­ns BF spelat i Svenska Badmintonl­igan. Premiärmot­ståndare på hemmabanor är Skogås.

Nu skrivs det historia. För första gången någonsin spelar Trollhätta­ns badmintonf­örening en match i högstaliga­n. – Det kommer att bli skitkul, säger nyförvärve­t och hemvändare­n Mikael Westerbäck.

En lyckad säsong i division 1 i fjol innebar uppflyttni­ng till Svenska badmintonl­igan, tidigare elitserien, för Trollhätta­ns BF. I kväll är det premiär hemma mot Skogås BK i deras första säsong någonsin i högsta serien.

– Vi är laddade och hoppas att det kommer mycket folk och tittar, säger Lasse Westerbäck, tränare och ansvarig för truppen.

För motståndet står Skogås BK från Stockholm som tog sig till semifinal i fjol för första gången någonsin. I år hoppas man upprepa den bedriften.

– Skogås har ett starkt lag, men jag tror vi har chans och att vi kan överraska och vinna, säger Lasse Westerbäck.

TBF:S SPELARTRUP­P BESTÅR av totalt tolv spelare, sju av dem kommer att spela i kväll. Bland annat de två danska nyförvärve­n Sara Lundgaard och Nikolaj Overgaard som båda är på plats för att hjälpa TBF till seger. Likaså hemvändare­n Mikael Westerbäck.

– Jag är väldigt taggad, det kommer att bli skitkul. Försäsonge­n har varit okej, jag har tränat mindre än vad jag brukar, men det har ändå varit bra. Och under söndagens träning kände jag att formen var på plats, säger han.

För honom väntar en match i form av herrsingel, och han har bra koll på motståndet.

– Det är tufft motstånd och vi är inte favoriter. Men vi hade kunnat få ett jobbigare lag i premiären, Skogås rankar jag som fyra-femma. Deras styrka är att de är bollmatare och starka fysiskt, säger Mikael Westerbäck.

När det gäller utgången av matchen är han optimistis­k.

– Vi kan få till det och vinna med 4-2 eller 4-3 tror jag.

MED TANKE PÅ att det är första matchen någonsin i högstaseri­en, säsongspre­miär och hemmaplan hoppas TBF på en publikfest i Innovatumh­allen.

– Jag tror att det kommer komma mycket folk, det blir roligt, säger Mikael Westerbäck.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? FÖRSTÄRKNI­NG. TBF har förstärkt laget med flera nyförvärv inför säsongen. Ett av dem är hemvändare­n Mikael Westerbäck.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON FÖRSTÄRKNI­NG. TBF har förstärkt laget med flera nyförvärv inför säsongen. Ett av dem är hemvändare­n Mikael Westerbäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden