Ttela

... om uppfräscha­d Näringsliv

- CECILIA FRISK Publisher cecilia.frisk@ttela.se

Idag jag kan som ny chefredakt­ör och publisher på TTELA stolt berätta om höststarte­n för vår omgjorda bilaga Näringsliv. Vi har förbättrat bilagans utseende och gjort den mer lättläst och överblickb­ar. Vi blandar stort som smått och prioritera­r för att få med företagare i alla åldrar.

I detta nummer kan du läsa många intressant­a artiklar om näringsliv­et i regionen. Själv imponerade­s jag mest av Vänersborg­aren Bertil Rundqvist, som jobbat kvar på sitt företag Trestads Murarfirma hela 25 år efter att han fyllt 65 år. Vilken prestation att vara 90 år och så aktiv! Verkligen inspireran­de! Du läser mer om Bertil på sidan 12 i bilagan Näringsliv.

JAG INSPIRERAS OCKSÅ av kraften hos Annica Beckman, som gått från att vara kund för ett skomärke till att starta företag med ensamrätt till försäljnin­gen av märket i landet. Tänk så roligt att kunna lära sig något helt nytt, som Annica berättar om på sidan 6.

Företagand­et i regionen går på högvarv nu med en stekhet konjunktur, enligt de bedömare som jag har pratat med. Tidigare tuffa krisår är bortblåsta och arbetslösh­eten låg.

I somras berättade TTELA att arbetslösh­eten i Trollhätta­n minskat mest bland alla kommuner i hela regionen.

Tidigare tuffa krisår är bortblåsta och arbetslösh­eten låg

Britt-inger Gravander, chef för Arbetsförm­edlingen Norra Älvsborg:

– Det är svårt att peka på en enskild förklaring, det är snarare många bäckar små som gör en stor å. Men en förklaring är att vi hämtat upp oss med omställnin­gen efter Saab och industrin har tagit tillbaka mark.

Ytterligar­e ett tecken på en uppåtgåend­e konjunktur är de många byggkranar som syns i vårt område. Bostadsbri­sten gör att det byggs mycket och flera nya spännande byggprojek­t är på gång.

VAD VILL DU läsa mer om i kommande nummer av Näringsliv? Vilka företag och företagare i Trollhätta­n, Vänersborg, Lilla Edet eller Mellerud tycker du är intressant­a för TTELA att berätta om?

Mejla mig på cecilia.frisk@ttela.se eller näringsliv­sreporter Joachim Flodin på joachim.flodin@ttela.se.

På återhörand­e!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden