Ttela

Viktigt att lyssna på de som drabbas av Lss-lagen

- CHRISTINA JOHANSSON Liberalern­a i Trollhätta­n EVA CASTBERGER Liberalern­a i Trollhätta­n

Ordens innebörd kan ibland mana till eftertanke. Det mest naturliga är ju att tro att det som sägs betyder just det som sägs. Men tyvärr tvingas vi gång på gång att inse, att det som betyder något är den verkliga handlingen, inte ord och löften.

Det berör oss verkligt illa när Socialemok­raternas statsråd Åsa Regnér säger i intervjuer att ”diskrimine­ringen av personer med funktionsn­edsättning ska upphöra”, samtidigt som hon genom sina skrivninga­r och restriktio­ner till försäkring­skassan dagligen utsätter människor för oro och livskriser, när de får sin assistans indragen.

Det visar sig att i det verkliga livet så har personer med omfattande funktionsn­edsättning­ar fått sin assistans neddragen eller helt borttagen. Detta har fått förödande konsekvens­er för de som drabbats. Är det så här som diskrimine­ringen av dessa personer upphört.

MÅNGA LSS-HANDLÄGGAR­E MENAR också att det är med befogad oro dessa personer kan se framtiden an. Många är oroliga för att det är deras tur att drabbas nästa gång. De känner sig inte tröstade av statsrådet­s ord, för de lever i verklighet­en.

Det är ju handlingen som visar vad de fina orden betyder. Denna fråga var upp på socialdemo­kraternas partikongr­ess och där fick regeringen bakläxa. Ombuden slog fast att Sverige måste följa intentione­rna i LSS. Åsa Regnér lovade då att lyssna på ombuden. Vi menar att det varit bättre om hon lyssnat på alla som drabbats av hennes beslut. Det parti som verkligen står upp för Lss-lagen och de människor som berörs av den, det är vi Liberaler.

Att lagen efterföljs är en av våra hjärtefråg­or. Det var vi som genomförde denna revolution­erande frihetslag för alla med funktionsv­ariationer. Så vi uppmanar alla som tycker att dessa frågor har betydelse, att stödja just vårt parti i detta arbete. Ge oss mandaten att visa att i vårt parti finns inga tomma ord kring LSS. I vårt parti visar vi att orden betyder något i den praktiska handlingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden