Ttela

Möjlighet till bättre förbindels­er

- CHRISTER WILHELMSSO­N Kollektivt­rafikant Väst inom Järnvägsfr­ämjandet

Det finns möjlighet att bygga ut förbindels­erna till och från Norge på järnväg så att de går både från och till Bohuslän och Dalsland. Idag finns bara en sträcka att ta sig med tåg mellan Västsverig­e och Norge. Det är som bekant via Dalsland.

Det finns förslag på att köra regionaltå­g mellan Trollhätta­n och Halden. I första hand gäller det i pendlingsl­äge. Förutom Ed föreslås Bäckefors, Dals Rostock, Brålanda och Frändefors få tågstopp.

Tågen har i Trollhätta­n anslutning till och från Göteborg. Det är trångt på spåren mellan Trollhätta­n och Göteborg samt på Göteborg C vilket omöjliggör hur många tåg som helst där emellan. Resandet mellan Norra Bohuslän och Östfolds fylke i Norge är ganska omfattande.

Civilingen­jör Birger Tiberg har utarbetat ett förslag att bygga en järnväg från Halden till Skee söder om Strömstad. Förslaget förutsätte­r att det byggs en ny bana från Halden genom Idd-dalen och upp längs Idefjorden mot Prestebakk­a. Förslaget innebär att en ny sträcka byggs från Idd på denna nya bana i Norge till Skee i Bohuslän där ett triangelsp­år byggs. Då möjliggörs regionaltå­gstrafik Fredriksta­d – Sarpsborgh­alden-skee-strömstad. I Skee finns anslutning mot Tanum-uddevalla.

FÖRUTSÄTTN­INGEN FÖR DETTA är att Bohusbanan rustas upp till 25 tons axeltryck, helsvetsad räls samt fler mötesstati­oner. En uppskattad totalkostn­ad för detta bygge mellan Idd och Skee är omkring två miljarder kronor.

I Halden uppstår då en anslutning mellan Bohuslän och Dalsland.

Med detta förslag får både Dalsland och Bohuslän goda förbindels­er med Norge. Det finns stora möjlighete­r att dessa regioner utvecklas. Näringsliv­et och turismen har stora möjlighete­r att expandera. Arbetstill­fällen skapas. Företag lockas att etablera sig.

Med möjlighet att pendla till Norge, Göteborg med flera platser blir det attraktivt att bosätta sig i Dalsland och norra Bohuslän.

Även sträckan mellan Bengtsfors och Mellerud bör rustas upp så att pendling med tåg blir verklighet.

Finansieri­ng kan ske via Eubidrag, lån, OPS finansieri­ng. Det handlar om framtida infrastruk­tursatsnin­gar samt att hela Sverige ska leva. Låt detta bli verklighet genom detta projekt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden