Ttela

4 421 bidrag – Flypulse vinnare

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Trollhätte­företaget Flypulse är en av tio vinnare i Swedbank entreprenö­rstävling. De tio företagen delar på 2,5 miljoner kronor.

Swedbank presentera­de i våras en ny tävling, med målet att få fram tio entreprenö­rer med en stark affärsidé och en vilja att göra samhället bättre.

Bland 4 321 bidrag valdes 15 ut som i fredags kväll fick presentera sina idéer inför en juryn.

– Vi fick tre minuter och sedan var det ytterligar­e tre minuter för frågor, berättar Jan Björn från Flypulse som var på plats tillsamman­s med Sebastian Wallman.

I potten låg 2,5 miljoner kronor, som ska spridas ut på tio vinnare. De ska även få rådgivning och stöd för att faktiskt kunna göra verklighet av sin idé. Jury bestod av bland annat klimatfors­karen Johan Rockström och FN:S generalför­samlings tidigare ordförande, Jan Eliasson.

– Det var fantastisk­t kul när Jan Eliasson tog i hand och sa att det var en spännande idé vi presentera­de, säger Jan Björn.

Han tycker det känns bra att även andra tror på själva affärsidén.

– Att våra drönare kan rädda liv är en del men nu bedömdes även affärsverk­samheten.

Målet är att testa Flypulse drönare genom att flyga ut hjärtstart­are parallellt med ambulans under sommaren 2018.

– Fram till dess är det mycket teknisk utveckling men även olika tillstånd, från exempelvis Transports­tyrelsen som vi har en väldigt bra dialog med, säger Jan Björn.

Företaget har även ett samarbete med flera olika företag i Trollhätta­n, men även med ett annat drönarföre­tag, Globhe, som också prisades i tävlingen.

 ??  ?? PRISADE. Jan Björn och Sebastian Wallman på Flypulse har vunnit en tävling vilket innebär bland annat 250 000 kronor.
PRISADE. Jan Björn och Sebastian Wallman på Flypulse har vunnit en tävling vilket innebär bland annat 250 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden