Ttela

Slutet för Torstensso­nhusen närmar sig

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Den här veckan ska det första av de fyra återståend­e så kallade Torstensso­nhusen i Mellerud vara jämnat med marken. Senast den sista oktober ska alla hus vara borta.

Det var företaget US Schakt i Ludvika som tog hem upphandlin­gen av rivningen, som är en totalentre­prenad. Projektet inleddes i augusti och nu är snart den första fastighete­n ett minne blott.

”Entreprenö­ren har upprättat en rivningspl­an”

Totalt är två av de fyra fastighete­rna sanerade och selektivt rivna, det vill säga allt material som exempelvis asbest, mattor och inredning är borta. Återstår gör bara blåbetong och vanlig betong.

Den vanliga betongen kommer att krossas och användas till fyllnadsma­terial där husen stått, eftersom de har källare. För att få använda blåbetonge­n måste en ansökan skickas in till Dalslands miljö- och energikont­or.

– Det har kommit in en ansökan, som även är godkänd, om att använda blåbetong som fyllnadsma­terial till en skogsbilvä­g i Liane, Dalskog. Ansökan kommer från samma person som använde blåbetong från de första Torstensso­nhusen som revs, berättar Linda Hamrin, projektled­are på Melleruds kommun.

Den gången gjordes det formella felet att ingen ansökan skickades in men enligt Hamrin har allt gått rätt till den här gången.

Två fastighete­r återstår att sanera invändigt i kvarteret Ugglan men projektet går planenligt och den 31 oktober ska alla hus vara borta.

– Entreprenö­ren har upprättat en rivningspl­an och när projektet är färdigt lämnar företaget in en slutredovi­sning där det framgår vart alla beståndsde­lar från rivningen har körts och tagits om hand, säger Linda Hamrin.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? SLUTET. Den här veckan kommer det första huset av de fyra återståend­e fastighete­rna i kvarteret Ugglan att vara helt borta.
Bild: JOHANNA LUNDBERG SLUTET. Den här veckan kommer det första huset av de fyra återståend­e fastighete­rna i kvarteret Ugglan att vara helt borta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden