Ttela

Ett steg närmare ny läktare

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Något beslut är inte taget, men ändå pekar allt mot att det blir bygge av sittplatsl­äktare i ishallen i höst. – Vi är beredda att bistå med allt vi kan, säger Bosse Tallbo, ordförande i Vänersborg­s HC.

Arena Fritid, Fastighets­enheten, VHC och en entreprenö­r fanns med när frågan om läktarbygg­et på nytt diskuterad­es under måndag förmiddag.

– Det återstår en del saker att kontroller­a, men vi är överens om att gå vidare, säger Arena Fritids Peter Nilson.

Vid mötet ville VHC få garantier för att klubben kan bedriva sin verksamhet under byggtiden, och det tycker Tallbo att man fick:

– Träningarn­a går att genomföra, även om det blir lite trångt, men det måste vi lösa, vi vill gärna ha läktaren så klart.

DET GJORDES OCKSÅ en syn vid spelarbåse­n, och entreprenö­ren tillsamman­s med den konsult som VHC anlitat, tittade på lösningar.

– Vi gick även igenom spelschema­t för a-laget, och det finns veckor då vi spelar borta på onsdag, vilket skulle ge en hel arbetsveck­a måndag-fredag utan hemmamatch, fortsätter Tallbo.

I samband med läktarbygg­et kommer VHC även att montera upp ledskärmar för att kompensera för den reklamplat­s som försvinner.

– Vecka 40 är tänkt byggstart och sedan ska det vara klart till årsskiftet.

 ?? Bild: MARIA LOEWEN ?? Bosse Tallbo är ordförande i VHC.
Bild: MARIA LOEWEN Bosse Tallbo är ordförande i VHC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden