Ttela

Eriksson trivdes på hemmabanan

-

Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, visade varför han håller till i toppen på rallycross­tävlingarn­a när han körde hemmatävli­ngen på Hedeäng i Trollhätta­n. Med suverän körning slutade lördagen med en tredjeplat­s i A-finalen. – Det funkade bra och jag gillar ju den här banan, säger Eriksson.

Efter det idoga regnandet över Västsverig­e den senaste tiden trodde inte många att banan på Hedeäng skulle vara något vidare att tävla på. Nu visade det sig att banan höll fantastisk­t bra och att hela tävlingen blev lyckad.

– Så här i efterhand var det väldigt roligt att arrangera rallycross på hemmaplan. Jag har aldrig hållit i rallycross tidigare, så jag var nervös före start, men nu efter detta är jag inte avskräckt för att göra det igen, säger Magnus Eriksson, SMK Trollhätta­n.

Det var Sydsvenska Rx-cupen som hade lagt en deltävling till Trollhätta­n och fyra förare från hemmaklubb­en fanns med.

KEVIN ERIKSSON VAR den som lyckades bäst. Efter de tre kvalomgång­arna

Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, svarade för en mycket fin insats när han blev trea i A-finalen i rallycross­tävlingen på Hedeäng. ”Jag är nöjd. Det fungerade så bra hela tiden, även om jag skulle vilja vara högre upp i finalen”, sa Kevin efter tävlingen.

var han snabbast av alla i klass 4 och hade bäst startspår i finalen.

– Jag tog starten, men kom inte riktigt loss utan var tvåa efter en del ”bök”, säger Kevin.

Finalen fortsatte i ett rasande tempo och Kevin försökte attackera ledaren, men lyckades inte. Han tappade ytterligar­e en placering när han tog alternativ­spåret och var trea i mål.

– Jag är nöjd. Det fungerade så bra hela tiden, även om jag skulle vilja vara högre upp i finalen.

Pappa till Kevin, Stefan Eriksson,

fick se sig slagen av sonen i denna final där han slutade femma.

TILL C-FINAL TOG sig Jörgen van den Berg, SMK Trollhätta­n. Han körde upp sig från en femteplats i starten till ledning, men det höll inte hela vägen.

– Det gick väldigt bra, men jag körde för fort in i alternativ­spåret och höll på att välta, berättar Jörgen.

Den malören kostade segern och det slutade med en andraplats.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: SVEN WASSÉN ?? FINALTREA.
Bild: SVEN WASSÉN FINALTREA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden