Ttela

Lokala segrar i Varvloppet

-

Det blev många framskjutn­a placeringa­r för de lokala förarna när rallyt Varvloppet kördes runt Vara på lördagen.

En som stack ut lite extra var Henrik och Ulrika Johansson, Dals MK, som B Voc-klassen.

– Blev själv förvånad när jag kom i mål på första sträckan. Det hade gått lugnt och städat, så jag trodde på en placering i mitten. Men då visade det sig att vi var snabbast, berättar Henrik.

Fram till service efter sträcka 3 hade han en hård kamp mot Dan Rodhin, SMK Trollhätta­n, och Henrik ledde med en sekund.

På sträcka fyra fick dock Dan kasta in handduken.

– Det blev ett elfel på bilen och den bara lade av. Det är andra rallyt på raken som jag får bryta för detta, och det är inte lätt att hitta vad det är, suckar han.

Henrik fortsatte i samma friska tempo och efter de sju sträckorna var han en vinnare.

– Extra kul att det var Ulrikas första tävling som min kartläsare. Det funkade från första till sista sväng. Tråkigt för Dan, för det är roligare att göra upp ute på sträckorna.

HENRIK KÖRDE RALLYT på 22.49 och det var exakt samma tid som Kristoffer Karlsson/ida Bood, SMK Trollhätta­n, vann med i A VOC.

I C VOC blev det en andraplats för Mikael Simonsson/jimmie Olsson, SMK Trollhätta­n.

Thomas Johansson/björn Ånvedh, SMK, var snabbast i en BMW vid klassvinst i G1-G2. Seger blev det också för Anders och Sven Olsson, Vänersborg­s MK, i A grupp F, medan klubbkompi­sarna Heidi Ryrlén/joakim Rydholm, körde in som tvåa i Ungdomsral­ly.

Bredvid rally kördes även klassen Regularity då tävligen ingick i NEZ (Norra Europa Zonen) och RM.

Klassen inleddes redan på fredagen med tre tuffa sträckor i mörker och regn för att sedan köra sju sträckor på lördagen.

Bertil Trued och Ingar B Carlsen, SMK Trollhätta­n, körde in på en tredjeplat­s av 22 startande och var det bästa svenska ekipaget.

Resultatet innebär att de slutar på en total andraplats i NEZ.

ERIK JONSSON, SMK Trollhätta­n, avslutade säsongen i helgen då han och teamet åkte till Finland för att köra världsfina­len i Legends cup.

Under fredagens tester fick han till ett bra flyt i körningen och såg fram emot lördagens kval.

– Under kvalet började allt gå trögt och jag fick inte till tiderna på varven för att kunna konkurrera. Jag vet inte vad som var felet, säger Erik.

Han valde då att avstå från söndagens finaler.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? FORTKÖRNIN­G. Dals MK:S Henrik och Ulrika Johansson körde fort när rallytävli­ngen Varvloppet avgjordes i Varatrakte­n i helgen. Dmk-ekipaget körde hem klassegern i B VOC.
Bild: GÖRAN THOBIASSON FORTKÖRNIN­G. Dals MK:S Henrik och Ulrika Johansson körde fort när rallytävli­ngen Varvloppet avgjordes i Varatrakte­n i helgen. Dmk-ekipaget körde hem klassegern i B VOC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden