Ttela

Lilla Mcdonaldss­pelen lockade många barn

- STINSEN ANDERSSON

Trollhätta­ns Friidrotts­klubb, TFIK, anordnade för nionde året sin populära Mcdonaldss­pelen. En tävling för åldrarna 7-11 år.

Det blev ett rekordstor­t startfält med 310 deltagare från tjugo olika friidrotts­klubbar i Västsverig­e och sammanlagt 1020 starter.

– Vi är oerhört nöjda med vår lite annorlunda tävling, eftersom vi i åldersklas­serna 7-11 år fortsätter att ha mixade klasser med flickor och pojkar, säger Enar Karlsson, tävlingsle­dare.

LILLA Mcdonaldss­pelens fokus ligger på att barnen i första hand ska ha kul, och i andra hand på det egna resultatet. Inga resultat redovisade­s.

I den yngsta klassen sju år fanns det sju olika friidrotts­grenar såsom 60 och 400 meter, höjd- och längdhopp, kula och kast med liten boll. I varje åldersklas­s var det en stafett med 3-5 deltagare där växlingen skedde vid eget val, sträckan var 400 meter.

FRÅN ÅTTA ÅR och uppåt fanns också ett hinderlopp med ”vipp-upp-häckar” samt förstås en vattengrav.

I många grenar kunde man se talanger. En av dessa med lokal anknytning var 11-åriga Linnéa Fohlén Gladh som främst hoppade höjd och stötte kula.

– I denna tävling stötte jag 10,34 meter, mitt pers är 10,84. Men jag är mest nöjd över att jag satte nytt klubbrekor­d i min åldersklas­s i höjd då jag gick över 1,37 meter, säger Linnéa Fohlén Gladh.

Sjuåriga Emilia Sörqvist, TFIK, tyckte bäst om att springa 60 meter och hoppa höjd. Hennes lagkompis Melker Engström, nio år, var mest intressera­d av löpgrenarn­a 60 och 400 meter men var också med i grenen kast med liten boll.

UTÖVER ATT TÄVLA fanns det olika sidaktivit­eter som ansiktsmål­ning samt fler av de yngre ville gärna busa med figurerna Trolle Lejon och Ronald. Många gladde sig över att få vara med i den pampiga prisutdeln­ingen där alla fick medalj.

”Jag är mest nöjd över att jag satte nytt klubbrekor­d”

LINNÉA FOHLÉN GLADH

 ?? Bilder: STINSEN ANDERSSON ?? HEJ OCH HOPP. 7-åriga Emilia Sörqvist, TFIK, i längdhopp med hoppzon (ingen bräda att sikta in sig på).
Bilder: STINSEN ANDERSSON HEJ OCH HOPP. 7-åriga Emilia Sörqvist, TFIK, i längdhopp med hoppzon (ingen bräda att sikta in sig på).
 ??  ?? SKICKLIG. Linnéa Fohlén Gladh, TFIK, är duktig i kula och höjdhopp.
SKICKLIG. Linnéa Fohlén Gladh, TFIK, är duktig i kula och höjdhopp.
 ??  ??
 ??  ?? FRAMÅT. 9-årige Melker Engström, TFIK, i koncentrat­ion för att kasta sitt sista kast med liten boll.
FRAMÅT. 9-årige Melker Engström, TFIK, i koncentrat­ion för att kasta sitt sista kast med liten boll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden