Ttela

Carl och Jonathan serieetta

- MARTIN AHLIN

Det blev en bra helg för Carl Hägg och Jonathan Lengyel Fransson. Först säkrade moderklubb­en Vänersborg­s IF nytt kontrakt, sedan vann duon division 4 med Scandinavi­an FC Örebro.

Scandinavi­an FC, som tränas av välkände Patrick Walker, toppade serien från start till mål. Avsaknaden av dramatik accentuera­des också av lördagens 8-0-seger mot Latorps IF.

– De hade inget att spela för så det blev en riktig överkörnin­g, konstatera­r Carl Hägg, som varit bofast på klubbens centrala mittfält under hela säsongen, medan Vif-kompisen Lengyel Fransson spelat vänsterbac­k.

I likhet med sin internatio­nella omgivning har de dessutom gått från klarhet till klarhet.

– Det har varit riktigt roligt, särskilt att träffa så många olika spelare från både Brasilien och USA som vi har gjort. Sedan har det varit inspireran­de att ha en ny tränare också för första gången i karriären. Tidigare har jag ju egentligen bara haft Frank (Rosendahl), säger Hägg och skrattar.

Själv landade han på fyra mål under sin debutsäson­g. Det var samtidigt en bra bit ifrån skyttekung­en och lagkamrate­n Daniel Tarico Alves Da Rocha, den 20-årige brasiliana­ren som gjorde 30 mål i år.

– Jag är förvånad om han är kvar här nästa år.

För Hägg ser det däremot ut att bli en fortsättni­ng i Scandinavi­an FC. Han har 3,5 års juridikstu­dier kvar i Örebro och ser fram emot att pröva på spel i trean igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden