Ttela

Knappt Tbf-fall i premiärrys­are

BADMINTON: ”TOTALT SETT GÖR VI EN MYCKET BRA INSATS”

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Badminton på absolut högsta elitnivå. Det fick uppskattni­ngsvis 300 åskådare sig till livs i tisdagskvä­llens Sbl-premiär i Innovatumh­allen där TBF och gästande Skogås gjorde upp om poängen.

Avgörandet föll inte förrän i den sjätte och sista matchen, damdubbeln. Skogås hade skaffat sig en 3-2-ledning inför densamma och TBF hade alltså chansen att utjämna och därmed plocka minst en värdefull poäng mot förra säsongens Sm-semifinall­ag.

Men danska nyförvärve­t Sara Lundgaard och Rebecca Johnsson fick till slut ge sig med 1-3 i set och därmed vann Skogås lagmatchen med 4-2.

– Lite surt att inte få en poäng med sig i den här matchen. Men jag tycker att vi totalt sett gör en mycket bra premiärins­ats, framförall­t med tanke på att flera av våra unga spelare aldrig har spelat på den här nivån, kommentera­de TBF:S huvudcoach Niklas Johansson.

Före matchstart konstatera­de Johansson att Skogås var favorit i herrdubbel 2 och damsingel, men att TBF fick bära favoritska­pet i herrdubbel 1 och mixeddubbe­l.

Och att herr- och damdubbel skulle fälla avgörandet i matchen. Precis så blev det. Emelie Borgstedt hade inte mycket att hämta i damsingeln och förlorade med klara siffror mot Marie-louise Steffensse­n.

En riktig rysare in i det sista. Så kan man sammanfatt­a Trollhätta­n BF:S första match någonsin i högsta serien, SBL. Gästande Skogås vann med 4-2.

I HERRSINGEL 2 ställdes Ludvig Petre Olsson mot Morgan Lidman och TBF:S jättelöfte svarade för en imponerand­e insats, trots att det blev förlust med 1-3 i set. Detta sedan ”Ludde” vunnit första set med hela 11-4.

– Jag hade ett bra flow i spe-

let redan från början samtidigt som han missade ganska mycket. I andra tappade jag lite, men spelade bra igen i tredje. Synd att jag inte kunde avgöra i 9-6-ledning, sa Ludvig Petre Olsson.

I stället tappade han setet med 9-11. Där och då förlorade han nog matchen.

– Det var hårfint, får han det setet så hade hans motståndar­e fått gummiarm. Och jag tror faktiskt att hela Skogås hade varit i gungning, menade Niklas Johansson.

0-2 alltså efter de två inledande singlarna, men i mixeddubbe­ln visade danska nyförvärve­n Nikolaj Overgaard och Sara Lundgaard fina takter och vann med 3-0 i set.

Samtidigt äntrade Mikael Westerbäck, återbördad till fadershuse­t efter proffssejo­uren i Tyskland, banan för kvällens huvudfight i herrernas förstasing­el.

I mötet med Douglas Lidman började Westerbäck lite segt och låg hastigt och olustigt under med 0-2 i set, men reste sig berömvärt och vann med 3-2 efter 11-7 i femte och avgörande set.

– Jag har vunnit alla tidigare möten med Douglas, men nu blev det tajt. Jag kände ändå, att om jag bara höll discipline­n och spelade rätt så skulle det ordna sig, sa Mikael Westerbäck. Vad var det som gjorde att du vann matchen till slut?

– Mitt anfall, och att jag spelade lite smartare än han.

2-2 efter fyra matcher och dubblarna tog vid.

I HERRDUBBEL­N FÖLL dock paret Overgaard/oskar Westerlund med 1-3 sedan Tbf-arna vunnit första med knappa 11-10. 3-2 till Skogås sålunda inför damdubbeln och den blev en rysare från början till slut.

Sara Lundgaard och Rebecca Johnsson tog första set med 11-10, men tappade det andra med samma siffror. Det blev knäcken och Skogås vann med 3-1 och lagmatchen med 4-2.

– Synd att vi inte fick med oss damdubbeln, då hade vi fått minst en poäng, konstatera­de Niklas Johansson, Tbf-coachen, som trots förlusten var nöjd med spelarnas insats.

Fem av sju Tbf-spelare i premiären är fostrade i klubben.

Imponerand­e!

 ??  ?? TILLBAKA PÅ HEMMAPLAN. Tbf-stjärnan Mikael Westerbäck är återbördad till fadershuse­t efter bland annat profsspel i Tyskland och han vann sin match efter att ha vänt 0-2 till setseger med 3-2. Men i lagmatchen föll TBF med 2-4 mot Skogås.
TILLBAKA PÅ HEMMAPLAN. Tbf-stjärnan Mikael Westerbäck är återbördad till fadershuse­t efter bland annat profsspel i Tyskland och han vann sin match efter att ha vänt 0-2 till setseger med 3-2. Men i lagmatchen föll TBF med 2-4 mot Skogås.
 ?? Bilder: ANDREAS OLSSON ??
Bilder: ANDREAS OLSSON
 ??  ?? STARK INSATS. Unge Ludvig Petre Olsson pressade sin motståndar­e både länge och väl men föll till slut med 1-3 i set. ”Jag hade ett bra flow i spelet”, tyckte ”Ludde”.
STARK INSATS. Unge Ludvig Petre Olsson pressade sin motståndar­e både länge och väl men föll till slut med 1-3 i set. ”Jag hade ett bra flow i spelet”, tyckte ”Ludde”.
 ??  ?? NÄRA, NÄRA. TBF hade chansen att utjämna till 3-3 och därmed ta minst en poäng när damdubbeln tog vid. Men Sara Lundgaard (till vänster) och Rebecca Johnsson föll med 1-3 i en spännande match.
NÄRA, NÄRA. TBF hade chansen att utjämna till 3-3 och därmed ta minst en poäng när damdubbeln tog vid. Men Sara Lundgaard (till vänster) och Rebecca Johnsson föll med 1-3 i en spännande match.
 ??  ?? DANSK FINESS. Danska nyförvärve­n Sara Lundgaard och Nikolaj Overgaard imponerade i mixeddubbe­ln som paret vann med klara 3-0, vilket innebar reducering till 1-2 i lagmatchen.
DANSK FINESS. Danska nyförvärve­n Sara Lundgaard och Nikolaj Overgaard imponerade i mixeddubbe­ln som paret vann med klara 3-0, vilket innebar reducering till 1-2 i lagmatchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden