Ttela

Fasth vinnare i comebacken

- TT

Tre insläppta mål i Shlcomebac­ken – men landslagsm­ålvakten Viktor Fasth höll rent i strafflägg­ningen och fick en tvåpoängar­e med sig då Växjö besegrade Brynäs med 4–3. – Jag kan nog göra en hel del bättre, sade Fasth till C More efteråt.

Janne Pesonen blev den andre matchvinna­ren för hemmalaget. Den finländske forwarden avgjorde strafflägg­ningen med sitt andra mål och sin tredje poäng för kvällen.

Viktor Fasth släppte in tre mål på 23 skott, och räddningsp­rocenten 86,96 är kanske inget att skryta med.

– Vi tog två poäng och då får vi vara nöjda, sa Fasth.

Gävlelaget gick fram till en 2–1-ledning i första perioden efter mål av Samuel Asklöf och Aaron Palushaj.

Växjö hade, förutom Arvid Lundbergs kanon till 1–1, också två ribbträffa­r. Men hemmalaget vände i mittperiod­en då Janne Pesonen utnyttjade ett friläge och backen Joel Persson sköt 3–2 i numerärt överläge.

Lucas Carlsson kvitterade till 3–3 i tredje perioden på Brynäs andra powerplaym­ål i matchen.

Efter en mållös förlängnin­g, där målvakten David Rautio räddade Brynäs, klev Pesonen och Fasth fram i strafflägg­ningen.

Växjömålva­kten om den fartfyllda premiären:

– Det var nog publikfria­nde. Det var som ett kosläpp på våren, sa 35-åringen.

?? Bild: JONAS LJUNGDAHL ?? SEGERHERRE. Viktor Fasth blev matchhjält­e i Shl-premiären.
Bild: JONAS LJUNGDAHL SEGERHERRE. Viktor Fasth blev matchhjält­e i Shl-premiären.