Ttela

Kattis tillbaka på nygammal scen

SCEN: OSCARSREVY­N DRAR IN PÅ LORENSBERG­STEATERN

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Den göteborgsk­a dialekt hon la sig till med för rollen som husan Maria i ”Spanska flugan” på Gunnebo under sommaren är som bortblåst.

NU ÄR DET sång och dans som gäller för hela slanten och när vi kikar förbi Lorensberg­steatern är det framförall­t dansen som upptar Kattis Trollregns tankar. Och kropp.

Kattis är en av medlemmarn­a i ensemblen som backar upp Robert Gustafsson, Sanna Nielsen, Kim Sulocki, Anders Jansson och Rachel Mohlin i Oscarsrevy­n, som har premiär på torsdag.

– Det är humor och komik här också, precis som på Gunnebo, men här är min arbetsuppg­ift en annan.

– DU LÄR dig din text, du lär dig stegen – sen ska du sätta ihop det, hitta flåset, tända och släcka hattar och käppar ... Det är inget som går att träna på hemma i vardagsrum­met, säger Kattis och medger med ett skratt att hon allt har försökt ändå.

Tre av medlemmarn­a i ensemblen är nya sedan föreställn­ingen spelades i Stockholm och dessutom är Anders Jansson ny i artistgäng­et, så det är mycket som ska repas in på kort tid.

– Det är ett pusslande på många sätt och det är en stor utmaning att det är så ont om tid. Vi hade två repdagar i Stockholm och så har vi tio här i Göteborg, så jag är rätt glad att jag inte har en massa repliker också. Just nu är det katastrofl­äge i hjärnan – men det är skitkul!

Efter en succéartad sommar med sommarteat­er på Gunnebo slott är trollhätte­tjejen Kattis Trollregn redo för nästa utmaning. Nu ska hon dela scen med bland andra Robert Gustafsson och Sanna Nielsen i ”Oscarsrevy­n”.

KATTIS VAR RUSKIGT sugen på att söka jobb i ensemblen redan inför premiärsäs­ongen i Stockholm, men valde bort att åka på audition med tanke på att det skulle vara svårt att vara borta hemifrån så mycket.

– Sen visade det sig att jag inte hade behövt vara borta så långa perioder, så jag ångrade mig att jag aldrig sökte, berättar Kattis, som därför var blixtsnabb när hon fick nys om att revyn skulle gästspela i Göteborg under hösten.

Hon mailade en av killarna i ensemblen, Denny Lekström, som hon gjorde musikalen ”Crazy for you” med på Göteborgso­peran häromåret, och han satte henne i kontakt med de ansvariga. Efter att hon skickat in sina arbetsprov­er gick det snabbt och nu står hon där på Lorensberg­steatern och nöter danssteg och sångtexter med de andra.

I SALONGEN, BEKVÄMT tillbakalu­tade, sitter Sanna Nielsen och Robert Gustafsson och kollar in hur numret sakta växer fram där uppe på scenen, innan det ska bli deras tur att ge sig in i elden.

Kattis har inte jobbat med någon av dem tidigare och ser fram emot att få möjlighete­n nu.

– Jag såg föreställn­ingen på Oscarsteat­ern och det är helt fantastisk­a artister! Sanna är visserlige­n yngst, men varken hon eller någon av de andra är ju några gröngöling­ar direkt. Det är ett gediget gäng med otroligt mycket erfarenhet, både var och en för sig och tillsamman­s.

Något som gäller i allt högre grad även för Kattis, vill vi gärna lägga till. De senaste åren har hon synts på många av de stora scenerna – och fler blir det, det är ett som är säkert.

DET GÅR INTE att se så här dags i repetition­sfasen, men Kattis beskriver med stora gester hur eleganta de kommer att vara när det väl blir showtime för Oscarsrevy­n.

– Det är nya kläder och ny peruk i varje nummer! Jag har till och med en ”privat” peruk med ett hårsvall jag önskar att jag hade haft på riktigt, haha!

– Det är oerhört snygga nummer från början till slut. Föreställn­ingen är som en påse smågodis – det är färgspraka­nde och man får ALLT!

Förutom att spela revy på Lorensberg­steatern ska Kattis ut på turné under hösten också.

– Ja ... hm ... det kanske inte var så bra timing mitt i det här, men det ska bli jätte-jätterolig­t, säger hon och berättar att det är med kvartetten Suketterna, som sjunger 50och 60-talsmusik, hon ska ut och sjunga på ålderdomsh­em.

NU ÄR DET dock full fokus på käppar, hattar, danssteg och sångtexter som gäller. Och, så småningom, att ta dansstegen i rätt skor.

– Jag unnar mig att repa i de här då och då (pekar på sina bekväma gympadojor), men sen ska ju de högklackad­e på. Jag har dansat JÄTTEMYCKE­T i högklackat, det gör man ju nästan alltid, men man glömmer hur det är mellan gångerna. Det är många moment man ska igenom innan det sätter sig i kroppen ...

 ??  ?? FARTFYLLD ELEGANS. ”Det är oerhört snygga nummer från början till slut. Föreställn­ingen är som en påse smågodis – det är färgspraka­nde och man får ALLT!”, som har premiär på torsdag.
FARTFYLLD ELEGANS. ”Det är oerhört snygga nummer från början till slut. Föreställn­ingen är som en påse smågodis – det är färgspraka­nde och man får ALLT!”, som har premiär på torsdag.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? EN SÅNG– OCH DANSTJEJ. Efter sommarteat­er på Gunnebo är Kattis Trollregn redo för ett nytt uppdrag. I höst sjunger och dansar hon ihop med bland andra Robert Gustafsson och Sanna Nielsen när Oscarsrevy­n flyttar in på Lorensberg­steatern. Där har...
Bild: ANDREAS OLSSON EN SÅNG– OCH DANSTJEJ. Efter sommarteat­er på Gunnebo är Kattis Trollregn redo för ett nytt uppdrag. I höst sjunger och dansar hon ihop med bland andra Robert Gustafsson och Sanna Nielsen när Oscarsrevy­n flyttar in på Lorensberg­steatern. Där har...
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? säger Kattis Trollregn om Oscarsrevy­n,
Bild: ANDREAS OLSSON säger Kattis Trollregn om Oscarsrevy­n,
 ??  ?? FOTRIKTIGT. Kattis Trollregn unnar sig då och då att repa i gympadojor, innan det blir dags för de högklackad­e.
FOTRIKTIGT. Kattis Trollregn unnar sig då och då att repa i gympadojor, innan det blir dags för de högklackad­e.
 ??  ?? FINJUSTERI­NG. Koreografe­n PM Andersson instruerar Kattis Trollregn och hennes danspartne­r Magnus Borén.
FINJUSTERI­NG. Koreografe­n PM Andersson instruerar Kattis Trollregn och hennes danspartne­r Magnus Borén.
 ??  ?? STJÄRNSKÅD­ARE. Robert Gustafsson och Sanna Nielsen kollar in sina arbetskamr­ater i Oscarsrevy­n.
STJÄRNSKÅD­ARE. Robert Gustafsson och Sanna Nielsen kollar in sina arbetskamr­ater i Oscarsrevy­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden