Ttela

Stickad nallesamli­ng

SAMLARE: CARINA SÖDERQVIST HAR EN STOR SAMLING AV NALLAR

-

Carina Söderqvist bor trivsamt tillsamman­s med make, hunden Flora och katterna i Åsaka, Trollhätta­n.

DET GAMLA HUSET är varsamt renoverat och varje vrå visar på ett inrednings­intresse med spännande idéer. Som exempelvis foton på barnbarnen som hänger på ett snöre med klädnypor – lätt att flytta och ändra som man vill.

Just nu jobbar hon halvtid på Kastanjeba­cken i Trollhätta­n, där hon varit de senaste tre, fyra åren.

– Jag har jobbat inom vården i alla år men det märks en stor skillnad på senare år med mindre personal och mer att göra.

Carinas mamma handarbeta­de mycket och hon lärde Carina att virka.

– Ja, mamma är en bidragande orsak till handarbets­intresset – jag sydde en del till mig själv förr. Har virkat väskor och höll på en scrapbooki­ng ett tag och gillar inredning.

HOS BARNEN, SON och tre döttrar har handarbets­intresset gått vidare hos några och även det äldsta barnbarnet av fem visar på intresse.

– Barnbarnen är så små ännu men Ingrid, den äldsta pysslar gärna med garn. Det är roligt att baka tillsamman­s med barnbarnen också.

Även om Carina provat olika handarbets­tekniker är virkningen det som hon tycker är roligast och därför gjort mest, som när hon började virka nallarna för runt ett år sedan.

– Jag testade olika garner först och hittade ett i bomull/akryl som jag beställde på nätet. Gjorde först 23 stycken i olika färger och när de fick in tretton nya färger beställde jag ett nystan av varje.

För Carina Söderqvist i Åsaka är handarbete en naturlig del i livet – det finns alltid med. Senaste året har hon virkat riktigt många nallar.

PRAKTISKT NOG RÄCKER det ganska precis med ett nystan till en nalle.

– Som när jag varit med min man på jobb kunde det bli sex nallar på en vecka. Varje nalle tar cirka två dagar att göra – jag lyssnar gärna på en ljudbok när jag virkar. Det är en skön avkoppling att virka på kvällen.

Varje nalle kräver sitt jobb där hon börjar med ansiktet, fortsätter

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ??
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SAMLING. Hylla på hylla med Carina Söderqvist­s virkade nallar i alla möjliga färger. Dessa nallar brukar stå i husbilen, som ett minne av förnyade löften (överst (överst i mitten). På rad och lika som bär (överst till höger).
SAMLING. Hylla på hylla med Carina Söderqvist­s virkade nallar i alla möjliga färger. Dessa nallar brukar stå i husbilen, som ett minne av förnyade löften (överst (överst i mitten). På rad och lika som bär (överst till höger).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden